فهیمه صدقی
توانمندی هنرمندان مشهدی در ساخت انیمیشن “ساعت جادویی” در حوزه پویانمایی
به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی گفت: انیمیشن "ساعت جادویی" یک انیمیشن خوب برای هویت ایرانی است که توانسته توانمندی مشهد را در حوزه پویانمایی نیز نشان دهد.
به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ محمد حسین زاده در نشست خبری انیمیشن سینمایی «ساعت جادویی» که در پردیس سینمایی مهرکوهسنگی با حضور اصحاب رسانه و عوامل تولید انیمیشن برگزار شد، گفت: استان خراسان رضوی و مشهد در حوزه پویانمایی یکی از قطبهای اثرگذار در کشور است که توانسته طی سه سال اخیر، سه انیمیشن گانورا، ایلیای قهرمان و انیمیشن «ساعت جادویی» را به اکران عمومی درآورد.
وی با توجه به اهمیت ساخت انیمیشن و توجه به صنعت پویانمایی تصریح کرد: قالب ساخت انیمیشن در مقایسه با فیلم، به گونهای است که دست تهیه کننده، کارگردان و فیلمنامه نویس و دست اندرکاران تولید را باز میکند، از جمله قوه خیال پردازی نویسنده و داستان پردازی و صحنه پردازیها. کودک و نوجوان با زبان انیمیشن ارتباط بیشتر و بهتری برقرار میکند چرا که از لطافت و صداقتی برخوردار است که میتواند با کودک ارتباط بگیرد. از طرفی انیمیشن یک زبان جهانی است و میتوان از طریق تصویر با دنیا ارتباط برقرار کرد لذا پویانمایی حوزهای است که برای کشور و آرمانهای فرهنگی و هنری ما مهم است.
حسینزاده با توجه به حمایت سرمایه داران و مسئولان دولتی در خصوص صنعت پویا نمایی، پیشنهاد داد که؛ تسهیلات در صنایع مختلف وجود دارد از جمله در حوزه فرهنگ و هنر، اما این تسهیلات باید با بقیه رشتههای صنعتی متفاوت باشد. بازه تولید یک فیلم حدود یک سال زمان میبرد و برای ساخت انیمیشن این زمان چندبرابر میشود و ممکن است دو تا سه سال تیم تولید را درگیر کند. کارگردان باید بداند این تسهیلات را میتواند با بازه زمانی طولانی تری پرداخت کند و بانک نیز به این موضوع آگاه باشد و شرایط را برای وام گیرنده تسهیل کند.
وی افزود: لازم است مسئولان نوع نگاه خود را نسبت به این موضوع تغییر دهند و حمایت متفاوت و متناسب با شرایط ساخت تولید یک انیمیشن داشته باشند. سرمایهداران و دستگاههای دیگر از جمله شهرداری و آستان قدس پای کار بیایند. سرمایه گذاری ریالی در انیمیشن علاوه بر بهره فرهنگی، صرفههای اقتصادی نیز دارد.
“ساعت جادویی” راهبردی ترین انیمیشن سالهای اخیر است
در ادامه رئیس حوزه هنری خراسان رضوی افزود: انیمیشن ساعت جادویی یکی از راهبردیترین انیمیشنهایی است که در سالهای اخیر ساخته شده است.
مجید عسگریدر ادامه مطلب فوق افزود: انیمیشن “ساعت جادویی” به مسئلهای پرداخته که چند دهه از آن غفلت شده بود و توانسته با یک زبان داستانی قیام مسجد گوهرشاد و کشف حجاب رضاخانی را به تصویر بکشد.
وی تصریح کرد: انیمیشن «ساعت جادویی» توسط تیم مشهدی ساخته شده که در نوع خود، یک کارویژه محسوب میشود و در جهت رشد صنعت پویانمایی در مشهد گام بزرگی است که میتواند منجر به معرفی ظرفیتهای هنرمندان مشهدی و نمایش فرهنگ و تاریخ شهر شود. اگر این اتفاق در هر استان و شهری بیفتد و تیمهای هنری بتوانند بوم فرهنگی برای تولیدات خود طراحی کنند قطعا از تهران زدگی دور خواهیم شد.
وی تاکید کرد: در زمانهای که رسانههای معاند به تطهیر دوران پهلوی میپردازند انیمیشن سینمایی «ساعت جادویی» به عنوان خط مقدم مقابله با این موضوع قرار دارد که بسیار نقش فرهنگی مهمی دارد. از این جهت، روی تک تک بخش های تولید این اثر فکر شده تا درام خوبی به تصویر کشیده شود.
عسگری تصریح کرد: «ساعت جادویی» از فرم و محتوای خوبی برخوردار است و گمان میکنم جزو انیمیشنهای ماندگار کشور خواهد بود و خط جدیدی برای تولیدات فرهنگی باز خواهد کرد.
مشهد قطب پویانمایی کشور است
ناصر جاهد نیا نیز یکی از تهیه کنندگان انیمیشن سینمایی «ساعت جادویی» در این نشست گفت: ساخت انمیشن ساعت جادویی تقریبا بیش از ۴ سال زمان برد و تماماً توسط هنرمندان و مهندسین مشهدی ساخته شد. ما در حین تولید این مجموعه تکنولوژی های جدید را اجرا کردیم و جزء اولین انیمیشن هایی است که داخل کشور از موتور های گیم استفاده شد.
جاهدنیا با بیان این مطلب که تا مرحله اکران تلاش کردیم از نظر مخاطب بهره ببریم و کار به گونهای ساخته شود که با گروه سنی مخاطب خود ارتباط برقرار کند افزود: مشهد قطب پویانمایی کشور است و امیدوارم هر سال تولید ویژهای در این حوزه داشته باشد. پویانمایی، هنر صنعت است و از این جهت از مهندسان مرتبط استفاده کردیم، اما با این حال چون صنعتی نوپاست نیاز به راهبردهای حمایتی بیش از وضعیت موجود دارد و حمایت فعلی از این صنعت در کشور ضعیف است.
مشهد قطب پویا نمایی کشور است
بصیری نیک، کارگردان انیمیشن سینمایی «ساعت جادویی» نیز درخصوص ساخت این اثر گفت: سال ۹۷ محتوای پروژه شروع شد و پروژه به دلیل بازنگارش و مباحث نظارت محتوا دوبار تولید شد و ساخت آن در نهایت چهار سال طول کشید. ابتدا با یک تیم ۱۰نفره کار را آغاز کردیم و در ادامه افراد دیگری به تیم اضافه شدند و همزمان از تکنولوژی روز برای ساخت و تولید بهتر، استفاده کردیم.
وی افزود: صنعت پویا نمایی در کشور غریب است و لازم است این صنعت راهبردی بهتر از این حمایت و دیده شود.
سیدمحمدمهدی حسینی، نویسنده «ساعت جادویی» نیز در بخش دیگری از این نشست ابراز کرد: پویانمایی در حال رشد است و امیدواریم کارهای بهتری در سالهای آینده ساخته شود و این موضوع با گذشت زمان و حمایت مسئولان و اصحاب فرهنگ و هنر اتفاق می افتد تا درباره این اثر صحبت کنند و نقد و نظرات خود را بیان کنند.
وی خاطر نشان کرد: ایران جز کشورهایست که آماز خوبی در پویا نمایی دارد و مشهد جز شهرهای پیشگام در این عرصه می باشد.
حسینی تصریح کرد: در جشنواره فجر ۶ انیمیشن اکران شد که ۳ انیمیشن از مشهد بود.
حسینی درخصوص سناریوی «ساعت جادویی» که چطور میتواند مخاطب را تا لحظه آخر پای کار بنشاند توضیح داد: «ساعت جادویی» صرفا به یک مسئله اعتقادی نمیپردازد بلکه سعی شده جنبههای فرهنگی و اجتماعی در داستان لحاظ شود و روایتی قصه گونه و داستانی را در طول اثر شاهد هستیم، اگرچه ما تلاش خود را کردیم اما باید دانست هر اثر، مخاطب خاص خود را دارد و بخشی از افراد ممکن است به آن علاقه نداشته باشند.
داستان پویانمایی «ساعت جادویی که برای مخاطب ۹ تا ۱۵ ساله مناسب است؛ درباره سفر در زمان است و ماجرا از آنجا شروع میشود که پسربچهای از پدربزرگ خود یک هدیه دریافت میکند و با استفاده از این هدیه، در زمان سفر میکند و به گذشته میرود. این داستان به گونه اقتباس گرفته از واقعه گوهرشاد در خصوص کشف حجاب در دوره رضا خان می باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰