روزانه بیش از ۳۵۰ نفر اتباع غیر مجاز در حال بازگشت اجباری به کشورشان هستند

به گزارش خبرنگار سایه خاوران؛ محمد علی نبی پور، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در نشست خبری به ارائه گزارش عملکرد حوزه سیاسی خراسان رضوی پرداخت و اظهار کرد: باتوجه به اینکه امروزه هنوز برخی جریانهای سیاسی خاص در تلاش برای حفظ اتباع در داخل کشور هستند تا از این شمار برای مقاصد و اهداف سیاسی استفاده کنند، اما همین موضوع یکی از آن مصادیق تعارض تعاریف است که باید در سایه وفاق درباره آن به همدلی برسیم بنابراین مردم خواستارند غیرمجازها از قشر اتباع اخراج شوند تا سرمایههای موجود میان بیگانه و هموطن تقسیم نشود، البته ورود ملتهای همسایه بلامانع است، اما باید این موضوع تحت کنترل حاکمیت ملی کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: روزانه حدود ۳۵۰ نفر از اتباع غیرمجاز در حال بازگشت اجباری به کشورشان هستند و این امیدواری وجود دارد تا این فرآیند تسریع شود و مسئله اتباع غیرمجاز در خراسان رضوی که وخامت آن از میانگین کشور به مراتب بیشتر است، هرچهزودتر به سر و سامان برسد.
نبی پور ادامه داد:دولت چهاردهم با شعار وفاق کارخودرا شروع کرده وتلاشش این است که بتواند مسائل مختلف را با کمک همه افراد حل و فصل کند و اینکه شعاروفاق در سطح جامعه چه تفسیری ازآن شده ،بحث های زیادی شده است چرا که منظور از وفاق صرفا برای دولت یک شعارنیست بلکه باور است.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه مهمترین دستاورد وفاق باید این باشد که همنظری در مسائل مختلف ایجاد کند تاکید کرد: در حال حاضر شما میبینید هنوز در کشور ما کسانی هستند که میگویند تحریم نعمت است، قطعنامه کاغذپاره است و برخی قرائتهای متفاوت دیگر، اما مهمترین دستاورد وفاق باید این باشد که نظرات مختلف را درباره مسائل یکسو کند و همدلی سیاسی بیافریند.
نبیپور اضافه کرد: در حال حاضر روزانه حدود ۳۵۰ نفر از اتباع غیرمجاز در حال بازگشت اجباری به کشورشان هستند و این امیدواری وجود دارد تا این فرآیند تسریع شود و مسئله اتباع غیرمجاز در خراسان رضوی که وخامت آن از میانگین کشور به مراتب بیشتر است، هرچهزودتر به سر و سامان برسد.
افزایش نقش مدیریتی زنان در خراسان رضوی
در ادامه مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی از افزایش حضور زنان در پستهای مدیریتی استان خبر داد و گفت: در استان برای نخستین بار یک زن بعنوان فرماندار منصوب شد. همچنین اولین بخشدار زن نیز در استان فعالیت خود را آغاز کرده است.
فاطمه حامد ابریشمتاب از افزایش چشمگیر انتصابات مدیریتی زنان در استان خبر داد و اظهار کرد: دکتر پزشکیان نیز بر استفاده از ظرفیت بانوان در مدیریت کشور تاکید دارد. دولت چهاردهم از ابتدای کار بر مشارکت گسترده زنان در حوزههای مدیریتی تأکید داشته است. بر همین اساس، تا ۲۰ اسفند تعداد ۱۹۰ زن در پستهای مدیریتی مختلف در کشور مشغول به کار شدهاند.
نخستین فرماندار و بخشدار زن در خراسان رضوی
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در خراسان رضوی، بیان کرد: در استان برای نخستین بار یک زن بعنوان فرماندار منصوب شد. همچنین اولین بخشدار زن نیز در استان فعالیت خود را آغاز کرده است. علاوه بر این، سه مدیرکل زن در استانداری مشغول به کارند و با توجه به رویکرد استاندار، این تعداد در آینده افزایش خواهد یافت.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده خراسان رضوی اضافه کرد: این دفتر نقش مهمی در تعیین سیاستها و خطوط مشی دستگاههای اجرایی دارد. در همین راستا، بر اساس برنامه هفتم توسعه و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و دولت چهاردهم، در حال برنامهریزی برای چشمانداز سال ۱۴۰۴ هستیم.
بازبینی سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده
حامد به سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۹۷ این سند تدوین شد، اما با توجه به درخواست معاونت امور بانوان ریاست جمهوری و وزارت کشور، قرار است این سند مورد بازبینی قرار گرفته و مجدداً در دستور کار قرار گیرد. برای بهروزرسانی این سند، نیاز به آمار و اطلاعات دقیق داریم. آخرین سرشماری رسمی کشور در سال ۱۳۹۵ انجام شده و اطلاعات جدیدی در دست نیست. بنابراین در تلاشیم برای تنظیم سند جدید، آمار دقیق و بهروز در اختیار داشته باشیم.
حمایت از زنان آسیبدیده و راهاندازی خانه مادر و کودک
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه آسیبهای اجتماعی، گفت: بازدیدهایی از مراکز مختلف در سطح شهر و استان انجام دادهایم. در جریان این بازدیدها، به این نتیجه رسیدیم که زنان بارداری که در مراکز ماده ۱۶ (ویژه ترک اعتیاد) ساکن هستند، به یک مرکز تخصصی مادر و کودک نیاز دارند. بر این اساس، تصمیم گرفتیم که خانه مادر و کودک در مشهد احیا شود تا این زنان در فضایی مناسب و ایمن اقامت داشته باشند.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی ادامه داد: طرح ارتقای توانمندی بانوان آسیبدیده نیز تدوین شده و در حال جمعبندی برای تأیید نهایی است. در این راستا جلساتی با سازمان فنی و حرفهای و سازمان بهزیستی برگزار کردهایم و تفاهمنامههایی نیز منعقد شده است.
حمایت از زنان کارآفرین و توسعه کسبوکارهای بانوان
حامد در ادامه به نقش زنان در اقتصاد اشاره کرد و گفت: بازدیدهایی از بنگاههای اقتصادی بانوان انجام شده و یکی از مسائل مهمی که مورد توجه قرار گرفت، این بود که در گذشته اشتغال زنان عمدتاً محدود به مشاغل خانگی بود. اما امروز، بانوان در مدیریت بنگاههای بزرگ اقتصادی نقشآفرین هستند و به عنوان کارآفرینان موفق، نیاز به حمایت و تسهیلات دارند.
وی اضافه کرد: در این راستا، ارتباطاتی با کانون زنان بازرگان برقرار شده تا شرایط اقتصادی بهتری برای زنان کارآفرین فراهم شود. همچنین نشستهایی با گروههای مختلف اعم از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها برگزار شده است.
نقش زنان در دانشبنیانها و حوزه سلامت
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی با اشاره به اهمیت مشارکت زنان در بخشهای علمی و فناورانه، اظهار کرد: دفتر بانوان استانداری، روند جدیدی را در حمایت از زنان در شرکتهای دانشبنیان آغاز کرده است. در همین راستا، جلساتی با شرکتهای نوآور برگزار شده و خوشبختانه، در سال آینده از دو محصول دانشبنیان مرتبط با درمان ناباروری رونمایی خواهد شد.
حامد همچنین به اهمیت توجه به حوزه سلامت زنان اشاره و بیان کرد: بیمارستان تخصصی زنان در استان شناسایی شده و در تلاش هستیم که با یک رویکرد جدید، گامهای مؤثری در ارتقای سلامت بانوان برداریم.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: با توجه به سیاستهای دولت چهاردهم و تأکید استاندار خراسان رضوی، رویکرد ما در دفتر امور زنان و خانواده، ایجاد فرصتهای برابر برای زنان در تمامی حوزهها از جمله مدیریت، اقتصاد، سلامت و امور اجتماعی است. امیدواریم در سال آینده با اجرای برنامههای جدید، شاهد پیشرفتهای بیشتری در حوزه زنان باشیم
در ادامه مسلم ساقی، مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری نیز گفت: در کل استان ۱۸۴ مدیر سیاسی فعالیت دارند که ۳۴ فرماندار، ۶۷ معاون فرماندار و ۸۳ بخشدار از این جمعیت هستند.
وی ادامه داد: در جریان انتصابات فرمانداران، توانمندی، شایستگی علمی و تجربی و سلسله مراتب مدنظر قرار گرفته وچرا که شما کمتر فرمانداری را میتوانید پیدا کنید که قبلاً بخشدار نبوده باشد و حتی در شهرستانهای بزرگ، فرمانداران در همان سِمَت مسئولیت داشتهاند و پیشتر فضا و اقتضائات فرمانداری را تجربه کردهاند.
ساقی با بیان اینکه در حوزه احزاب، ۵۰ حزب مستقل و وابسته در مشهد با ۱۰۱ دفتر فرعی در سطح شهرستانها نشان میدهند که ظرفیت فضای سیاسی در خراسان رضوی بسیار توانمند است، خاطرنشان کرد: ۱۵ نفر عضو شورای راهبری خانه احزاب استان هستند که ۷ نفر از جریان اصلاحطلب، ۷ نفر از جریان اصولگران و ۱ نفر از جریان اعتدالی است.
مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری ادامه داد: در شورای تأمین استان سه کمیسیون دانشجویی، کار و کارگری و اقوام و مذاهب شکل گرفته تا در بخش اول، با عضویت رؤسای دانشگاهها فضای کار سیاسی در دانشگاهها بازتر شود و نشریات دانشجویی طراوت فعالیت سیاسی را بیشتر تجربه کنند، در بخش دوم با نگرش پیشبینانه و پیشگیرانه تبعات سیاسی امنیتی کارگاههای کارگری بررسی شود و در بخش سوم، شهرستانهای تلفیقی استان براساس اقتضائات میدانی موردتوجه قرار بگیرند.
پایان پیام/فاطمه صدقی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰