کد خبر : 6207
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 دسامبر 2021 - 12:18

گلایه مددکاران اجتماعی از ورود افراد غیرمتخصص در این حوزه

گلایه مددکاران اجتماعی از ورود افراد غیرمتخصص در این حوزه
حرفه آکادمیک مددکاری اجتماعی در ایران به قدمت ۶۳ ساله خود از سویی تکیه‌گاه و تسری‌بخش آسیب‌دیدگان جامعه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ در این مرز و بوم درد آشنا گاهی گفتمان یک‌ سویه و وهم‌آلود رجحان و برتری برخی گروه‌ها نسبت به علوم بالاخص علوم انسانی موضوع جدیدی نیست و گویی این گفتمان تمامیت‌خواه هیچ حد و مرزى برای خویش نمی‌شناسد و نتیجه چنین ورودهایی که غیرعلمی و غیرتخصصی هستند به حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی بازتولید آسیب‌های اجتماعی خواهد بود.
سکوت جامعه علمی در مواجهه با این باتلاق‌های ذهنی وانگاره‌های ناصواب به هیچ عنوان به معنای پذیرش و تایید آن نبوده و نیست بلکه به معنای بی‌اعتمادی و ناامیدی ازتعامل و گفتمان سازنده و گره‌گشا در یافتن راهی جهت برون‌رفت از مسائل و مشکلات است که سال‌هاست، ناقوس مرگ آن به گوش می‌رسد و مهر سکوت را بر لب نشانده است.
حرفه آکادمیک مددکاری اجتماعی در ایران به قدمت ۶۳ ساله خود از سویی تکیه‌گاه و تسری‌بخش آسیب‌دیدگان جامعه بوده و از سویی به گزک نااهلان و نامحرمان این رشته زخمی بر تن دارد، اما همچنان مقتدرانه در دانشگاه‌های کشور مددکاران اجتماعی توانمندی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تربیت می‌نماید تا به بستر جامعه دردکشیده ورود پیدا کرده و با اتکاء به تخصص و مهارت‌هایی که در دوران تحصیل به صورت نظری و عملی زیر نظر اساتید آموخته‌اند، مسیر عدالت‌خواهی را در راستای ایجاد تغییر بپیمایند.
حال چگونه می‌توان پذیرفت که سازمانی صرفا با برگزاری یک دوره چند روزه ادعایی ناباورانه و ناممکن نماید و بدون اهتمام به حفظ حرمت‌ها، مرزهای علمی و حرفه‌ای مددکاری اجتماعی را این چنین درهم شکند.
جامعه علمی مددکاری اجتماعی ایران نه آنکه مخالفتی با توسعه این حرفه در سراسر ایران داشته باشد بلکه مشتاقانه از آن استقبال می‌کند، اما اعتقاد دارد که توسعه غیرمسئولانه و بدون چارچوب و پشتوانه علمی و ‌تخصصی می‌تواند، زمینه انحطاط علمی این رشته تخصصی را در پی داشته باشد.
در نهایت گرچه همواره سکوت سرشار از ناگفته‌هاست، اما اگر درکی از معنای آن در مخاطب نباشد، ناگزیر سکوت به فریاد می‌رسد. بدین منظور و ‌در پی اقدام غیرعلمی سازمان تبلیغات اسلامی تهران، جامعه مددکاری اجتماعی ایران اعم از انجمن‌های ملی، علمی و اساتید دانشگاه‌ها مراتب اعتراض شدید خود را اعلام داشته‌اند. انجمن‌های علمی دانشجویی مددکاری اجتماعی در تمامی دانشگاه‌های کشور نیز، در اقدامی متحدانه و مسئولانه برگزاری دوره مذکور از سوی این سازمان را قاطعانه رد و خواستار بازنگری در اجرای آن می‌باشند.
امید است، سازمان تبلیغات اسلامی تهران هرچه سریع‌تر در اقدام خود تجدیدنظر نموده و پاسخی درخورشأن و انتظار از آن سازمان به هزاران دانشجو و دانش‌آموخته این حرفه در سراسر ایران ابلاغ نماید.

پایان پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.