تاریخ انتشار : شنبه 19 فوریه 2022 - 13:51

کلنگ زنی اولین مجتمع فرآوری وبسته بندی ضایعات وزائدات بخش کشاورزی شرق کشور در نیشابور

کلنگ زنی اولین مجتمع فرآوری وبسته بندی ضایعات وزائدات بخش کشاورزی شرق کشور در نیشابور
فرهمند راد گفت: در حدود 600تا 700 هزار تن تولید انواع محصولات کشاورزی در نیشابور را داریم که حدود 200 هزار تن آن ازبین رفته وبه سطل زباله سپرده می شود وضایعه ای بر خود ضایعات می گردد.

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ محمد علی فرهمند راد، معاون رئیس سازمان ومدیر جهادکشاورزی نیشابور ،از کلنگ زنی اولین مجتمع فرآوری وبسته بندی ضایعات وزائدات بخش کشاورزی شرق کشور در نیشابور با حضور معاون استاندار وفرماندار ویژه شهرستان ، سایر دستگاههای اجرایی شهرستان وبا همت شرکت تعاونی دامداران شهرستان در ایام الله دهه مبارک فجر خبر داد.

وی در آیین مراسم کلنگ زنی اولین مجتمع فرآوری وبسته بندی ضایعات وزائدات کشاورزی شرق کشور در نیشابور در ایام الله دهه مبارک فجر گفت: این مجتمع در زمینی به مساحت چهار ونیم هکتار وبا اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال وبا ظرفیت ۵۰ هزار تن در سال با همت شرکت تعاونی دامداران که از شرکتهای موفق در سطح استان وکشور می باشد احداث وفعالیت خود را آغاز خواهد کرد. وی افزود از حدود ۱۰۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی در کشور حدود ۳۰ میلیون تن آن از بین میرود واز چرخه بازیافت واستفاده مجدد خارج می گردد.

ایشان افزود در حدود ۶۰۰تا ۷۰۰ هزار تن تولید انواع محصولات کشاورزی در نیشابور را داریم که حدود ۲۰۰ هزار تن آن ازبین رفته وبه سطل زباله سپرده می شود وضایعه ای بر خود ضایعات می گردد.
وی هدف از ایجاد این مجتمع را فرآوری محصولات کشاورزی ودامی مانند کاه وکلش ،فضولات طیور،باگاس نیشکر وسایر محصولات جانبی کشاورزی ودامی اعلام کرد که در حالت عادی قابلیت استفاده در جیره غذایی دام را ندارد وپس از فرآوری می توان آن را بعنوان جیره غذایی دام به مصرف رساند.وی ادامه داد زائدات کشاورزی مانند کلش موجود در مزارع شمال کشور که بعنوان یک چیز زائد در مزرعه برای کشت مصول برنج می باشد در این مجتمع بسته بندی وبصورت پلیت در اختیار دامداران قرار خواهد گرفت.
فرهمند راد شهرستان نیشابور را قطب تولید شیر در استان خواند ویادآور شد شرکت تعاونی دامداران در تکمیل زنجیره تولید تا مصرف شیر، نقش بسیار مهمی را در شهرستان انجام می دهد.
وی اذعان داشت در ۹۰ درصد محصولات غذایی دام وابسته شده ایم ودر شهرستان نیشابور این مقدارحدود ۶۰ درصد تولید و۴۰ درصد وابستگی است. وی سیاست جهادکشاورزی را در جایگزین کردن محصولی بجای محصولات وابسته اعلام کرد که با توجه به ضایع شدن حدود ۳۰ درصدی محصولات کشاورزی از تولید، توزیع تا مصرف ، می تواند نقش مهمی را در کاهش وابستگی داشته باشد.ضایعاتی مانند پسماندهای کارخانجات رب ویا پوست پسته تازه ،گردو، بادام ویا انواع میوه ها از جمله مواردی هست که در این مجتمع فرآوری ودر راستای کاهش وابستگی به محصول قابل مصرف تبدیل خواهد شد.

پایان پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

" alt="" title="" alt="" />