مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد
کاشت ۴۰۰ هزار اصله درخت در کمربند جنوبی طی ۵ ماه آینده

با افزایش ۱۲۰۰ هکتار به سرانه فضای سبز اکنون ۵۶۸۰ هکتار فضای سبز در شهر مشهد داریم.
به گزارش خبرنگار سایه خاوران؛در ادامه مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد افزود: بیش از ۴۰۰ هزار درخت در این عرصه آغاز و ظرف ۵ ماه آینده به اتمام خواهد رسید.
احمد رضا سلامی ادامه داد: در حال حاضر در کمر بند سبز جنوبی ۱ میلیون ۶۰۰ هزار درخت داریم که با کاشت۴۰۰ هزار اصله درخت ظرف ۵ ماه، یعنی ۲۵ درصد آن چیزی که تا کنون کاشته ایم و این حرکت بسیار خوبی در کشور است.
وی با اشاره به وضعیت کشور از لحاظ زیست محیطی گفت: در وضعیت محیط زیست شرایط خوبی نداریم و در برخی کشورها و شهرهای مختلف، توسعه یافتگی منوط به زیر ساخت ها، توسعه درختکاری و فضای سبز است ولی در بعضی شهرها توسعه جاده ها و راههای طبقاتی در دستور کار است به همین منظور با توجه به نرخ رشد جمعیت کلانشهرهای آلوده ای داشته و شرایط برای زندگی دشوار است.
سلامی با اشاره به احادیث و فرمایشات کلام معصومین ادامه داد: در دین اسلام، معصومین سفارش زیادی به بحث درخت و درختکاری کردند. به نقل از امام صادق (ع) ۶ چیز از باقیات و صالحات است که بعد از مرگ هم حسنات آن نوشته می شود و درختکاری یکی از آن موارد کاشت درخت است.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد تصریح کرد: همت و درایت شورای اسلامی شهر و مدیریت ارشد شهرداری به گونه ای بود که توسعه فضای سبز و درختکاری ها بویژه در سالهای اخیر همراه با زیر ساخت های آنها امیدوار کننده است.
سلامی بیان کرد: در حال حاضر۵۶۸۰ هکتار فضای سبز در مشهد داریم که ۱۲۰۰ هکتار آن در همین مدیریت شهری انجام شده و بیش از ۹۰ پارک از ۶۶۶ پارک در این چند سال اخیر افتتاح شده است.
افزایش سرانه فضای سبز مشهد از ۱۴/۲ به ۱۷/۳
وی افزایش سرانه فضای سبز مشهد از ۱۴/۲ به ۱۷/۳، ۳ متر مربع در سال عنوان کرد.
سلامی در توضیح مطلب فوق افزود: افزایش هر متر مربع با توجه به رشد جمعیت، نیاز به تامین زمین، تامین آب، منابع مالی، حداقل های توسعه در شهرهایی که حداقل های ساختار های شهرسازی شکل گرفته است، بستگی دارد.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد اظهار داشت: در سال سالهای اخیر پارکهای زیادی از جمله پارک طبیعت و خانواده، پارک آبشار، پارک امید، پارک جلوخان، مناسب سازی پارک های بانوان، کوه پارک، پارک های محلی، بلوار نماز و … که همه آنها جز پارکهای شهری یا فراشهری بوده ساخته و یا در حال اجرا است.
سلامی گفت: امروز بمناسبت روز درخت کاری در طلیعه توسعه ۱۲۰۰ هکتار فضای سبز در کمربند سبز هستیم. خوشبختانه در طول چند سال گذشته پیش بینی ها طوری انجام شده که در شهر مشهد دچار چالش نشویم. اکنون شهر مشهد با تولید منابع آبی پایدار، تصفیه خانه های محلی، تصفیه فاضلاب و اجرای چشمه های که در آن محدوده می باشد و نیز انجام مطالعات آبخیزداری توانسته با تامین آبی برای وضع موجود و برای توسعه آینده و رسیدن به سرانه مطلوب حداقلی، برای دومین کلان شهر آلوده کشور داشته باشد.
وی خاطر نشان ساخت: شهرداری مشهد برای تقویت و توسعه مشارکت های مردمی و علاقمندی مردم و سمن ها به محیط زیست و غنای این فرهنگ کارهای بسیار خوبی انجام داده است.
سلامی با اشاره به دو رویداد زیبا و جذاب با مشارکت مردم اذعان کرد: “باغ زندگی” که از اول اسفند در فضای مجازی ثبت نام آن آغاز و در ۴ بخش ثبت نام انجام شد که در آن تازه مزدوجین یک درخت به یادگار اولین سال ازدواجشان به ثبت برسانند، در بخش دیگری از “باغ زندگی” که اختصاص به تازه متولدین دارد والدین می توانند با کاشت درخت همزمان با رشد فرزندنشان شاهد به بار نشستن درختی برای فضای سبز باشند. “باغ زندگی” بعدی به مناسبت یادبود درگذشت شهروندانی که از دنیا رفته و نیز برای حامیان پیوند و کسانی که اهدای عضو می کنند، است.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مشهد بیان کرد: ثبت نام “باغ خاطره” و “باغ زندگی” در چهار بخش تازه مزدوجین، تازه متولدین، یادبود درگذشتگان و یادبود حامیان پیوند عضو از اسفند ماه در سایت gsms.mashhad.ir آغاز شده است و جمعه آخر هر ماه عملیات کاشت درخت با حضور شهروندان انجام می شود. همچنین شهروندان در طول سال می توانند با مراجعه به همین سایت به صورت رایگان درختی را برای کاشت در منزل و محل کار خود ثبت نام کنند و شهرداری مشهد هزینه آبیاری درخت را در قالب تخفیف در عوارض برای هر درخت ۱۰ هزار تومان محاسبه می کند.
۵۵۰ هزار تومان کمک هزینه اجرای «باغ بام» به شهروندان
سلامی تصریح کرد: برای کاشت درخت در پشت بام ها نیز به عنوان «باغ بام» به ازای هر متر مربع ۵۵۰ هزار تومان کمک هزینه می شود که حدود دو سوم هزینه های اجرای باغ بام است. برای اجرای آب خاکستری و استفاده از آب باران، سینک ظرفشویی و فلاش تانک ها نیز طرح دیگری وجود دارد که مبلغ پنج هزار تومان به شهروندان ارائه می شود تا از آب حاضل از باران، برای فلاش تانک و آبیاری درختان داخل منزل و خارج از آن استفاده کنند.
وی افزود: امروز در این مراسم از خانواده «محمد رضا ارم» که طی چند روز اخیر اعضای خود را اهدا کرده بود، دعوت شده است باری دیگر با ثبت یک پلاک و کاشت درخت، جان تازه ای به طبیعت ببخشد تا این حرکت و حسنه ادامه یابد.
گفتنی ست: قریب به ۵۰ درصد درختان در کمربند سبز مفید و مثمر است . مانند سنجد و عناب و…
/ فهیمه صدقی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0