در یادمان «استاد مصطفی زاده» در مشهد مطرح شد؛
«مصطفیزاده» از بیتوجهی به هنرمندان گلایهمند بود

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ نخستین یادمان سالگرد سید محسن مصطفی زاده، نویسنده، پژوهشگر و عارف به همت ستادی مردمی پنج شنبه شب یازدهم اسفندماه در سالن همایش های دبیرستان علوم و معارف اسلامی امام رضا(ع) در مشهد با حضور خانواده، استاندار خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، اعضای شورای شهر مشهد، جمعی از هنرمندان و تعدادی از مسئولان برگزار شد.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در این یادمان گفت: مراسمی که درباره اسطوره های فرهنگ شهر برگزار می شود، بسیار اثرگذار است.
وی ادامه داد: اگر از گروه های مختلف درباره مصطفی زاده دعوت شود که درباره او سخن گویند، هر کسی با نگاه خود و از تخصص و نگرش او در حوزه تفسیر، اخلاق و مسائل متعدد سخن به میان می آید.
پژمانفر ویژگی برجسته مصطفی زاده را توجه به هنر و علاقه به هنرمندان دانست و گفت: بسیار دوست داشت تمام اصحاب هنر دورهم جمع شوند و بهآنها توجه ویژه شود.
وی خاطرنشان کرد: سید محسن مصطفی زاده از اول انقلاب درصحنه حضور داشت و همیشه از بی توجهی به عرصه هنر گلایه مند بود.
پژمانفر گفت: ما بسیار بزرگانی داشتیم که ناشناخته بودند و از میان ما رفتند و جای خالی تک تک آنها را احساس میکنیم که یکی از آن ها محسن مصطفی زاده است.
وی خاطر نشان کرد: هنر ظرفیت بالایی دارد که باید پرچم آن را بالا نگاه داشت و این بزرگان بودند که نظام و فرهنگ کشور را نگه داشتند و قدر کسانی که در قید حیات هستند را باید بیشتر بدانیم.
همیشه پیگیر شرایط اهالی هنر بود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت:زمانی که شخصی را معرفی می کنیم ممکن است در یک حوزه شاخص و یکی ویژگی شخصیتی منحصر به فرد داشته باشد، اما زمانی که از محسن مصطفی زاده سخن به میان می آید باید گفت در چند عرصه اهل نظر و تخصص بودند و در هر کدام مسیر رسیدن به رشد را طی کردند.
وی تواضع و ادب مصطفی زاده را ویژگی برجسته او دانست و گفت: وی همنشین اساتید حوزه همچون استاد آشتیانی و همچنین مانوس با شعر و ادبیات بودند.
حسین زاده ادامه داد: صمیمتی خاص در منزل ایشان حکم فرما بود و جذابیت او در حدی بود که در گفتگو با او گذر دقایق را درک نمی کردیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی گفت: او همیشه پیگیر شرایط اهالی هنر بودند حتی جویای حال کسانی که به ایشان جفا کردند نیز بود.
آیینهگی را از «مصطفی زاده» آموختم
همچنین هادی منوری از شاعران پیشکسوت کشور نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: آیینهگی را از سید محسن مصطفی آموختم.
وی خاطر نشان کرد: استاد ابعاد مختلف داشت و من در زمینه شعر و ادب با او بیشتر در ارتباط بودم. اهل فهم بود و خصوصیات شعر را به خوبی متوجه می شد.
منوری خاطر نشان کرد: آنچه در روزهای اول آشنایی من را جذب کرد مهربانی و عطوفتش بود. زلالی، صداقت و یکرویی ویژگی منحصر به فرد او بود.
«مصطفیزاده» متخصص در حوزه شبیه خوانی بود
هوشنگ جاوید نویسنده و استاد دانشگاه نیز در این مراسم گفت: سید محسن مصطفی زاده تخصص در هنر شبیهخواهی ایران داشت و بسیاری از شبیهنامههای خراسان و کشور را مطالعه و پژوهش کرده بود.
وی گفت: او یک گام جلوتر از هنرمندان بود و بیشتر می فهمید و میدانست چه می گوید.
جاوید تاکید کرد: سرگردانی بسیاری از کارگردان و نویسندگان در ارتباط و مشورت با محسن مصطفی زاده برطرف می شد.
حسرت دیدار دوباره بر دلم مانده است
استاد داریوش ارجمند، بازیگر برجسته کشور نیز که به خاطر بیماری نتوانسته بود در مراسم شرکت کند در ارتباط تلفنی زنده با یادمان «استاد مصطفی زاده» در خصوص احساس قلبی خود نسبت به مصطفی زاده گفت: او یکی از بهترین دوستان من بود و همواره در کنارش تلمذ کردم و جای خالی او را همیشه احساس می کنم.
وی ابراز کرد: خاطرات بسیار زیادی با او داشتم و بسیاری از دوستان بی نظیری را در استان خراسان از دست دادم که یکی از آن ها مصطفی زاده بود.
این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ابراز کرد: حسرت دیدار دوباره اش به دلم مانده و بسیار متاثر هستم که نتوانستم در مراسم شرکت کنم.
در انتهای این مراسم سیده انسیه مصطفیزاده، یگانه دختر استاد، با قرائت پیامی از برگزارکنندگان این یادمان قدردانی کرد.
قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی کشور، پخش کلیپ، بیان خاطرات، اجرای نقاشی چهره استاد مصطفیزاده
قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی کشور، پخش کلیپ، بیان خاطرات، اجرای نقاشی چهره استاد مصطفیزاده در طول مراسم توسط احمد منصوب نقاش برجسته، اهدای هدایا به فرزندان از دیگر برنامه های نخستین یادمان «استاد سید محسن مصطفی زاده» در مشهد بود.
سیدمحسن مصطفیزاده معلم، شاعر، عارف، نویسنده، فیلسوف، پژوهشگر، منتقد، نمایشنامهنویس و هنرمند پیشکسوت خراسان و کشور متولد ۱۳۳۵ در مشهد بود.
تصحیح بیش از ۵۰ مجلس تعزیه، شنیده های منظوم پیامبر، معلم، نقد کتاب: یک نکته از هزاران کاندر عبارت آمد، در خم کوچه ی تئاتر ایرانی، ای هستی تو ضامن پیوستگی ما از جمله مقالات وی و کتابهای «الفبای حسن»، «حدیث ولایت مالک»، «آیینه حق نما»، «منتخب مناقب امیرالمومنین در شعر فارسی»،«یاعلی»، «سیری در ۱۲۱ حدیث نبوی (ص) با مطلع یا علی (ع)»، «یک یا علی دیگر»، «لبیک یا علی» و نمایشنامههای «محاکات» و «ابدال» و مجموعه اشعار وی از جمله آثاری است که تاکنون از وی به چاپ رسیده است و دهها عنوان مطلب کتاب نیز آماده انتشار دارد.
سید محسن مصطفیزاده پس از سال ها پژوهش و نویسندگی عصر چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ به صورت ناگهانی دچار عارضهی قلبی شد و پس از انتقال به بیمارستان قائم (ع) مشهد جان به جان آفرین تسلیم کرد. پیکر وی دو روز بعد یعنی در ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۰ در میان بهت و اندوه خانواده، شاگردان، دوستداران و هنرمندان کشور در حرم مطهر رضوی تشییع و در بهشت رضا(ع) قطعه ی میرزا جوادآقای تهرانی به خاک سپرده شد.
توسط مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی خراسان رضوی قرائت شد:
پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به یادمان نخستین سالگرد استاد مصطفیزاده
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به یادمان نخستین سالگرد استاد سید محسن مصطفیزاده، از وی به عنوان یکی از ستارگان درخشان سپهر پر تلالو خراسان یاد کرد.
، متن پیام محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در یادمان نخستین سالگرد استاد سید محسن مصطفیزاده، شخصیت چند وجهی فرهنگ، هنر و عرفان کشور در مشهد قرائت شد، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خراسان این خطه ادیب پرور و خطیب پرور همواره مفتخر و معطر به حضور خسرو اقلیم طوس، حضرت شمس الشموس امام رضا( علیه السلام) است که زیستن در لوای نورانی ایشان ارزنده ترین سرمایه معنوی و روشناییبخش قلب جان مردمان ایران زمین به شمار می رود.
مرحوم استاد سید محسن مصطفی زاده نویسنده، شاعر، پژوهشگر فقید و یکی از ستارگان درخشان سپهر پر تلالو خراسان هم در شعر و ادبیات و هم در هنر نمایش و تعزیه خوش درخشید و نامی نیک از خود به یادگار گذاشت.
یاد و خاطره این الگوی هنر متعهد انقلابی و دینی خراسان را گرامی می داریم و رحمت و رضوان الهی را از پیشگاه پروردگار مهربان برای این هنرمند متعهد مسئلت می نمایم.
همچنین محمد مهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کشور نیز در پیامی که در نخستین یادمان سالگرد عروج استاد سید محسن مصطفیزاده قرائت شد، بازخوانی اندیشه و مسلک ایشان را راهنمای دغدغهمندان حوزه فرهنگ و ادب خواند.
متن این پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
وَبَشِّرِ الصَّابرِینَ الَّذینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
با اندوه بسیار یکسال از رحلت استاد سیدمحسن مصطفیزاده، هنرمند مردمی، پژوهشگر و فیلسوفِ ذوابعاد گذشت.
این معلم عارفمسلک سالها به تربیت شاگردان فراوانی همّت گمارد امّا بجز تدریس، در پژوهش، شعر، نمایش، نقد و نویسندگی نیز صاحب سبک و عنوان بود و به درستی یکی از مهمترین منتقدان در عرصه تئاتر به حساب میآمد؛ تألیف آثار متعدد منتشر شده و در دست انتشار، نگارش صدها مقاله و تصحیح بیش از ۵۰ مجلس تعزیه، گواهی صحت اطلاق عنوان نفر اول تعزیه کشور به ایشان است.
ولایتمداری و پایبندی ایشان به آرمانهای انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نبوده و ارادت خالص و عشق وافر به ائمه اطهار به ویژه امیرالمومنین علیهالسلام و ثامن الحجج علیهالسلام در غالب آثارش مشهود است که ایمان دارم این سرسپردگی و تولی همچنین مساعی خالصانه دستگیر ایشان در سرای باقی باشد.
اینجانب ضمن تشکر از برگزارکنندگان یادمان استاد سیدمحسن مصطفیزاده، امید دارم بازخوانی اندیشه و مسلک ایشان راهنمای دغدغهمندان حوزه فرهنگ و ادب باشد.
یادمان نخستین سالگرد استاد سید محسن مصطفیزاده شخصیت چند وجهی فرهنگ، هنر و عرفان کشور پنجشنبه شب ۱۱ اسفند برگزار شد. سیدمحسن مصطفیزاده معلم، شاعر، عارف، نویسنده، فیلسوف، پژوهشگر، منتقد، نمایشنامهنویس و هنرمند پیشکسوت خراسان و کشور متولد ۱۳۳۵ در مشهد و اسفند سال گذشته درگذشت.
پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0