وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پنجمین جشنواره رسانه ای ابوذر خراسان رضوی؛
مشهد؛ طلایه دار تحولات بزرگ فرهنگی و پیشگام در عرصه رسانه

به گزارش خبرنگار سایه خاوران؛ محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره رسانه ای ابوذر در خصوص سیاست اصلی دولت مردمی در بازسازی آرایش فرهنگی و رسانه ای تصریح کرد: دولت مردمی و انقلابی سیاست اصلی و قطعی خود را بر پایه تحقق منویات رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در بازسازی آرایش فرهنگی و رسانهای قرار داده است و تمام رویکردها در این راستا بازطراحی میشود اکنون در حوزه رسانه های مکتوب، شبکهها و رسانههای اجتماعی نیاز به بازتعریف داریم.
وی ادامه داد: در حوزه رسانه و فعالیت های آن سالهاست که دچار مشکلاتی هستیم. از سال ۶۸ به بعد و بعد از دهه اول انقلاب اسلامی با تغییر رویکرد جبهه رغیب مواجه و وارد مناظره فرهنگی شدیم که یکی از ابعاد پیچیده و پیشبرنده برای دشمن حوزه رسانه بوده است که در این راه با یک عملیات پیچیده رسانهای با پشتیبانی گسترده مالی، اطلاعاتی و امنیتی روبه رو بودیم.
اسماعیلی با اشاره به فتنه سال ۸۸ که محصول همین تهاجم رسانه ای دشمن بود خاطر نشان کرد: فتنه ۸۸ محصول یک عملیات پیچیده روانی، امنیتی و رسانهای دشمن بود، در ماههای منتهی به انتخابات ۸۸ و تحولات نگران کننده که بعد آن اتفاق افتاد که به دقت واژه فتنه برای آن انتخاب شد و شاهد یک عملیات به بلوغ رسیده رسانه ای و امنیتی علیه جمهوری اسلامی ایران بودیم. دشمن در این جنگ نرم به قلب ها و اذهان عموم نفوذ کرد.
نجات مردم با پندهای حکیمانه رهبری فرزانه و باخرد
وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه مطلب فوق تاکید کرد: واژه دروغی به نام تقلب وارد ادبیات رسانهای کشور شد و از این طریق کشور را وارد بحران کرد و اگر هدایت رهبر حکیم انقلاب و بصیرت عمارهایی که کنار آقا ایستادند و روشنگری کردند و پشتیبانی آحاد مردم نبود، امواج سهمگین فتنه، این قدرت را داشت که کشتی انقلاب را با خطر جدی روبرو کند.
اسماعیلی از فتنه ۸۸ به عنوان سرآغاز فرصت جدید برای رسانه ها یاد کرد و اظهار داشت: فتنه ۸۸ در همان جایی که برای نظام نقطه تهدید بود، سرآغاز یک نقطه فرصت برای ایجاد جریان جدید رسانهای برای انقلاب بود. از سال ۸۹ وارد ترمیم و آرایش جدید رسانهای در جریان انقلاب شدیم و امروز بعد از ۱۰ سال، جریان رسانهای انقلاب در نقطه خوبی قرار گرفته و نقاط امیدواری بسیار زیادی دارد.اکنون علی رغم مشکلاتی که در طول دهه اخیر داشتیم و یک جریان رسانه ای که وابسته به بخش عمدهای از حاکمیت بود و با سیاست های ابلاغی نظام همراه نبود ولی باز هم به نقاط خوبی دست یافتیم.
وی افزود: رهبر حکیم انقلاب در جریان مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری، یک پرانتز بزرگ باز و جمله تاریخی را بیان کردند که لزوم بازنگری در جریان رسانهای جبهه انقلاب بود و با تاکید روی این ماموریت محوری انگشت گذاشتند و امروز دولت مردمی و انقلابی، مأموریت خود را در حوزه فرهنگ و رسانه با این تکلیف بزرگ آغاز کرده است.
اسماعیلی با اشاره به نامگذاری این جشنواره به نام صحابی برجسته پیامبر اسلام گفت:ابوذر نامی هوشمندانه برای این جشنواره است، صحابی برجسته پیامبر از بیت المال دفاع میکرد و در غربت جان سپرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به هفته دفاع مقدس به شهدای انقلاب اسلامی، مدافعان حرم، شهدای خراسان رضوی و اهل قلم درود و سلام فرستاد و ادامه داد: روز گذشته در جلسه هیات دولت رئیس جمهور دستور دادند همه دستگاههایی که بودجه و ساختار فرهنگی دارند به صورت نقطه چین به وزارت ارشاد متصل شوند تا ملزومات فرهنگ و رسانه را با جدیت دنبال کنیم. به دنبال ایجاد یک شبکه همافزای رسانهای هستیم تا گامهای بلندی برداریم.
صندوق فرهنگ، هنر و رسانه
اسماعیلی در خصوص صندوق هنر و اصلاح آن به صندوق فرهنگ، هنر و رسانه خبر داد و تاکید کرد: همه فعالان این حوزه اعضای این خانواده و مورد حمایت ما هستند و بنده به عنوان عضو کوچکی از خانواده رسانه مشکلات را با کمک خدا حل میکنم، دولت مردمی دولت همه آحاد مردم است و بهدنبال آن هستیم که این انحصارات به وجود آمده را بشکنیم.
نقش مهم رسانه در ساخت روایت ها و ایران قوی
اسماعیلی با بیان این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت همه نقاط ایران است اضافه کرد: خبر میرسد به ما اداره ای در یک شهرستان با یک مدیر و یک کارمند اداره میشود، حتما باید ترمیم شود، به معاونت جدید توسعه مدیریت و منابع به صورت ویژه تاکید کردم بخش مناطق محروم راه اندازی شود، من به پشتیبانی و اعتماد رئیس جمهور علاقهمند به فرهنگ این کشور، مسئولیت را پذیرفته و مشکلات را حل میکنم. هیچ درخواستی نداشتم که فراتر از انتظار برآورده نکرده باشند، برای ساخت ایران قوی در همه ابعاد رسانه نقش مهمی دارد.
“مهد رسانه” از افتخارات خراسانی هاست
دبیر پنجمین جشنواره رسانه ای ابوذر در ادامه گفت: از حضور فرهیختگان نخبگان و خانواده های شهدا که شرف حضور دارند کمال تشکر دارم و باز هم مثل همیشه محور نظم، اصحاب رسانه است.

عباس محمدیان با اشاره به اینکه پنجمین جشنواره ابوذر به ایستگاه آخر رسید، افزود: جشنواره رسانه ای ابوذر به درختی تنومند رشد یافته است و سبب رشد یافتگی استان را فراهم کرده است، افتخار میکنیم که چنین ظرفیت رسانهای خوبی در استان وجود دارد که میتواند در ترویج فرهنگ آلالله، رضوی، زیارت و انقلاب مؤثر باشد. خراسان قطب ولایت، رسانه و فرهنگ است. همچنین این خطه زادگاه دلیرمردان و شاعرانی چون فردوسی، عطار، خیام، حکیم سبزواری، بهلول و خاستگاه انقلاب و شهداست، به طوری که شاخصهای انقلاب را باید در مشهد جستوجو کرد.
فضای مجازی بازیگر اصلی جریان رسانه ها
رئیس بسیج رسانه استان خراسان رضوی با اشاره به مطالبات اهالی رسانه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ساختار رسانهای کشور در دولت مردمی و انقلابی نیازمند تغییر و تحول است و امیدوارم تمام خبرنگاران این موضوع را مطالبه کنند تا قانون مطبوعات اصلاح شود چراکه از تصویب قانون کنونی چندین دهه گذشته و این قانون نیازمند بهروزرسانی است. امروز فضای مجازی بازیگر اصلی جریان رسانههاست که متاسفانه هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد و در دولتهای گذشته نیز هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفت.
وی در ادامه اظهار کرد: یک بُعدی بودن صندوق هنر سبب شده که به حقوق اصحاب رسانه، چه در اعطای امتیازها و چه در موارد دیگر ظلم شود. امیدواریم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این درخواست اصحاب رسانه را جدی دنبال کند و نسبت به تفکیک صندوق هنر و رسانه پیشگام باشد چراکه اصحاب رسانه هیچ حق و حقوقی در صندوق هنر ندارند. همچنین یارانههایی که به مطبوعات اختصاص داده شده باید بهروزرسانی شده و خبرگزاریها و سایتهای خبری نیز مورد حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد و در روش اجرای یارانه به مطبوعات تجدیدنظر شود.
محمدیان با تاکید براینکه در دهه اخیر نهضت آموزش خبرنگاران به فراموشی سپرده شده که لازم است به آن توجه شود، اضافه کرد: همچنان آگهیهای دولتی محل فساد باقی ماندهاند و هیچ روشی نیست که در ثبت آگهیهای دولتی اصلاحاتی صورت گیرد. مشکلات بیمه، معیشت و حقوق خبرنگاران نیز به فراموشی سپرده شده، وجود لابیهایی در حمایت از رسانهها و خط کشیهای سیاسی وجود دارد. امروز حتی در رابطه با صدور کارت خبرنگاری دچار مشکل هستیم و برای یک کارت خبرنگاری که صرفا برای هویتبخشی به اصحاب رسانه مورد استفاده قرار میگیرد باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تایید گرفته شود چراکه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اجازه صدور آن را ندارد و مسیر سختی را برای صدور کارت خبرنگاری باید طی کرد.
وی ادامه داد: در دولت مردمی مسکن خبرنگاران باید جدی مورد پیگیری قرار گیرد.
گفتنی ست: مقایسه تعداد آثار رسیده ۳۷۰ اثر در دوره اول، ۱۳۴۳ اثر در دوره دوم در گام سوم جشنواره حضور پرشور خبرنگاران شهرستانی را داشتیم که ۱۹۶۶ اثر رسید، دوره چهارم ۲۳۹۱ اثر که همزمان با رسانه های رسمی نشریات تجربی نیز شرکت کردند و در دوره پنجم ۶۱ درصد از مشهد و ۳۹ درصد از شهرستان ها که تعداد ۳۳۵۷ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
در بخش یادداشت غلامرضا بنی اسدی به عنوان شایسته تقدیر، مهدی مقصودی رتبه اول، ایمان صلواتی و معصومه مومنیان رتبه دوم، وحید اکرمی و سعید برند نیز رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش مصاحبه الهام مهدیزاده و مجید حسینزاده علاقهبندان شایسته تقدیر، محدثه شوشتری رتبه اول، علی قدیری نوفرست و صدیقه رضوانینیا رتبه دوم و محسن فاطمینژاد و صادق جهانی نیز حائز رتبه سوم شدند.
در بخش گزارش خبری مریم اصغری، محمدعلی میرشکار و فاطمه سهامی حصاری شایسته تقدیر، مهدی عسکری، سمیرا شاهیان رتبه دوم و فاطمه غلامی و مهناز اصغری نیز حائز رتبه سوم شدند. این بخش رتبه اول نداشت. همچنین در بخش گزارش غیرخبری نیز حمید دلاوری هروی بعنوان نامزد شایسته تقدیر شناخته شد و الهام مهدیزاده رتبه اول، معصومه مومنیان رتبه دوم و حسین شعبانی و لیلا جانقربان رتبه سوم این بخش را کسب کردند.
در بخش عکس احمد فیاض شایسته تقدیر، حسن صلواتی رتبه اول، احمد حسنی و مهدی رحمانی مطلق رتبه دوم و میثم دهقانی و امیر عنایتی نیز رتبه سوم را کسب کردند. همچنین در بخش آثار نمایشی، تیزر و نماهنگ نیز امید ملایی شایسته تقدیر شناخته شد و حامد پویان رتبه اول، علیرضا باغشنی رتبه دوم و رضا بهرامنژاد حائز رتبه سوم شدند. در قالب انیمیشن نیز مهدی پور پیلهکش رتبه اول، شهرام بیگی رتبه دوم و سعید شفیعیان رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش ویژه سردار سلیمانی از حسین شجاع و مریم تکافی تقدیر به عمل آمد و در بخش برنامههای تلویزیونی نیز از مجتبی احسانی قدردانی شد در بخش گزارش تلویزیونی علیرضا محبی و مهدی رهنما شایسته تقدیر شناخته شدند و سیده تکتم سیدی رتبه اول، اعظم فریدون مقدم رتبه دوم و محسن تقیزاده و محمود سعیدی مقدم رتبه سوم را کسب کردند.
در قالب پادکست و آثار رادیویی صادق هاشمی و سید مهران کاظمی به همراه لیلی کیانی شایسته تقدیر، مرضیه رحیمی، سارا اکبری و وحید اسدی به ترتیب رتبه اول تا سوم را کسب کردند. همچنین در بخش مستند نیز مسعود قادری، سید صادق غفوریان و حامد پویان به ترتیب رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص دادند. در قالب موشنگرافی نیز حسن نیکنام، شهرام بیگی و محمدمهدی خالقی بایگی رتبههای اول تا سوم را کسب کردند.

پایان پیام/یاسر وطن پور/مشهد
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0