عضو انجمن مهندسان ساختمان ایران؛
قابلیت پاسخگویی به پروندههای نظام مهندسی ساختمان در کمتر ۱۵ روز/ اولویت نظام مهندسی؛ مهندسی کردن فرآیند ساخت و سازها

به گزارش خبرنگار سایه خاوران؛ محمدهادی مهدینیا، عضو انجمن مهندسان ساختمان ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: سازمانهای مردمنهاد یکی از ارکان اصلی جامعه مدنی هستند و هرچه قدر که قویتر باشند میزان تاثیرگذاری مردم بیشتر است و یکی از قویترین سازمانهای مردمنهاد نظام مهندسی ساختمان بوده که از سال ۱۳۷۴ آغاز به کار کرده و در ۳۱ استان کشور فعال است.
وی بیان کرد: تاکنون ۸ دوره برگزار شده و در دوره نهم که در تاریخ ۷ مهر ماه بهصورت تمام الکترونیکی برگزار میشود واجدان شرایط رای دادن در فاصله کمتر از ۳ دقیقه رای خود را میتوانند بدهند.
نامزد انتخابات نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی با بیان اینکه از جامعه مهندسان ساختمان جهت حضور پررنگ در این انتخابات دعوت به عمل میآوریم تا بتوانیم با تشکیل یک تیم قوی در سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی تصمیمات خوبی را گرفته و آنها را اجرایی و عملیاتی نماییم، خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی حمایت از جامعه گروه هدفش است و طبق قانون وظیفه مهندسی کردن فرآیند ساخت و ساز را برعهده دارد، در ۸ دوره قبل آنگونه که باید به سوالات و نیازهای گروه هدف نظام مهندسی ساختمان پاسخ داده نشد و در دوره نهم به دنبال برداشتن گامهای بلند، هدفمند و ثمربخش هستیم تا در تناسب با ارزش آن کار اقدام مقتضی در بحث مواردی چون حقوق و دستمزد کارگران این حوزه و اصلاح فرآیندهای مهندسی در بحث نظارتها و رفع عقبماندگیها و همچنین دقت بیشتر در بحث استانداردها برداشته شود.
لزوم اصلاح سازی شهرداری و نظام مهندسی
مهدینیا تصریح کرد: هر سازمانی که خدمات میدهد از روی آنچه که ارائه میدهد قضاوت میشود و نقدهای منصفانه زیادی بر سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی و در مواردی همچون صدور پروانه و پروسههای اداری میان شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان وجود دارد و نباید یک مجموعه خصوصی گرفتاریها و گیرودارهای سازمانهای دولتی را داشته باشد، زیرا زمان برای سرمایهگذار بسیار حائزاهمیت است و به دنبال حکمرانی هوشمند با استفاده فرآیندهای بهروز آیتی و تکنولوژی اطلاعات هستیم، چیزی که در نقاط مختلف دنیا بهخوبی در حال انجام است.
مشکل نداشتن شهر هوشمند از ضعف مدیریتی است
وی اضافه کرد: در زمانی که در شورای شهر بودم مصوبهای جهت تمایل همهجانبه شهرداری مشهد با سازمانهای نظام مهندسی ساختمان و ثبت اسناد خراسان رضوی داشتیم، تنها مشکل موجود در اجرای فرآیندها ضعفها و نواقص مدیریتی بوده و اگر این موانع رفع شود رسیدن به شهر هوشمند در همه جوانب و زمینهها دور از دسترس نبوده و نیست.
عضو سابق شورای اسلامی شهر مشهد با ذکر این نکته که خیلیها توانایی خانهدار شدن را به دلیل مسائل مالی ندارند و در گذشته الگوهای مسکنهای مهر و اجتماعی را داشتیم، تاکید کرد: در دولت فعلی هم موضوع جهش مسکن مطرح شده، برنامهای که بسیارخوب بوده، اما اگر میخواهیم اثربخش باشد نیازمند همکاری بسیارخوب دولت با سازمان نظام مهندسی ساختمان هستیم، همواره معتقدیم کسانی که قابلیت تولید مسکن را دارند باید از خدمات مهندسی با کمترین زمان و بالاترین کیفیت برخوردار گردند و باید با کنارگذاشتن کاغذبازیها، بهترین نوع خدمت را در سریعترین زمان ممکن ارائه داد.
مهدینیا گفت: پروندههای نظام مهندسی ساختمان این قابلیت را دارد که در کمتر ۱۵ روز پاسخ داده شود، ضمن اینکه پروانه شهرداریها هم میتواند در کمتر از یک ماه به سرانجام برسد و تنها یک مدیر جسور و ریسکپذیر میخواهد، در این حوزه ضعفهای قانونی وجود ندارد و تنها نواقص حوزه اجرا باید برطرف شود.
زنان بیش از ۳۰ درصد جامعه مهندسان ساختمان را شامل میشوند
در ادامه استاد دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: زنان بیش از ۳۰ درصد جامعه مهندسان ساختمان را شامل میشوند و باید به اندازه ظرفیتی که دارند در تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای حوزه تخصصیشان مشارکت داشته باشند.
مریم استادی اظهار کرد: ۱۵ برگزیده رشتههای معماری، ترافیک، عمران، نقشهبرداری، مکانیک، برق و شهرسازی از میان جامعه ۴۰ هزار نفری جامعه مهندسان ساختمان برای در انتخابات نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی انتخاب میشوند و قطعاً منتخبان این گروه با تعاملی با متخصصان این حوزه دارند در مسیر پیشرفت صنعت ساختمان تلاش خواهند کرد.

نامزد انتخابات نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی با بیان اینکه حدود ۱۱۵ نفر داوطلب و کاندید هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان استان شدند که از این تعداد ۷ نفر از آنان بانوان هستند، خاطرنشان کرد: باید انگیزهای جهت حضور بیشتر و حرفهایتر بانوان در این عرصه بهوجود آید تا توانمندی این گروه جنسی در تمامی مجموعههای دولتی و غیردولتی دیده شود.
استادی تصریح کرد: آمار بانوان در رشتههای معماری و شهرسازی در دانشگاهها بیشتر از آقایان بوده، اما میزان مشارکتشان در کارهای اجرایی و مدیریتی کمتر است که باید ضمن آسیبشناسی درست آن، راههای مشارکت بیش از پیش بانوان متخصص را در حوزه تخصصیشان فراهم آوریم.
وی اضافه کرد: بخشی از بانوان هستند که خودشان را باور ندارند و مانع حضور همجنس خود در مجموعههای مختلف و پذیرش مسئولیتها هستند و زمانی که این افراد نگاه بیرون از خانه را نداشته باشند مبارزه جهت نشان دادن نقش موثر زنان سختتر میشود و میتوان با تکیه بر ظرفیت بانوان بیش از پیش به آینده خوشبین بود.
استاد دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با ذکر این نکته که دانش ساختوساز باید بهروز شود و پس از ساخت هم در حوزه نگهداری باید آموزشهای لازم ارائه شود تا ضمن ساخت یک ساختمان ایمن و استاندارد، در نگهداری درست آن هم کوشا باشیم، تاکید کرد: این موضوع از برنامههای نظام مهندسی ساختمان مغفول مانده و تا زمانی که کاداستر ۳ بعدی نداشته باشیم نقشه درست آن را هم نخواهیم داشت و ممکن است که منجر به بروز حوادث تلخ شود و نمونه بارز آن را در ساختمان پلاسکو داشتیم.
استادی افزود: برای ایمنسازی مساکن روستایی و همچنین بافت فرسوده و مناطق حاشیه شهر مشهد که با کمبود امکانات و کمبود نیروی تخصصی مواجه هستند برنامه ویژهای خواهیم داشت و باید بهصورت سلسله مراتبی نسبت به تقسیم و توزیع نیروهای متخصص در حوزههای ساخت، کنترل و نگهداری اقدام کرد.
وی با تاکید بر اینکه با همکاریهای گسترده نیازمند تعاملات و برنامههای با ساختار منسجم و اُفُق و چشمانداز بلندمدت هستیم، گفت: برنامههای ویژهای برای روستاها با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و برای شهرها با همکاری اداره راه و شهرسازی و شهرداری داریم، ضمن اینکه با آستان قدس رضوی و شهرداری هم جهت ساماندهی زمینها آماده همکاری هستیم.
پایان پیام/فهیمه صدقی/مشهد
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0