توسط تسهيلگران بهزيستي استان اجرايي ميشود؛
طرح آموزش و توانمندسازي چهار گروه معلولين در ۸ شهرستان خراسان رضوي

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ حمید رضا علیزاده، معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي، اين طرح توسط تسهيلگران آموزش ديدهي مراكز تحت نظارت بهزيستي انجام ميگيرد.
عليزاده افزود: عمدهي محتواي طرح به آموزش مهارتهاي زندگي و مراقبتهاي بهداشتي اختصاص دارد.
وي خاطر نشان كرد: خانوادههاي بسياري از معلولين بينايي، شنوايي، ضايعهنخاعي و سالمندان معلول، از داشتن كمترين آگاهيهاي عمومي در زمينهي مراقبت از مددجو، آشنايي با مهارتهاي مختلف زندگي مانند تابآوري، برخورد خلاقانه، خودآگاهي، اعتماد به نفس و مانند آن، محروم ميباشند كه اين عدم آگاهي، نقش مهمي در كاهش توانايي و قدرت رواني اين گروه از مددجويان دارد و آنها را بيش از پيش در انزوا فرو ميبرد.
عليزاده با تأكيد بر اينكه هدف كلي از اين آموزشها و اجراي اين طرح، بازتواني و ترغيب معلول و خانواده به خروج از محيط انزوايي و ورود به فعاليتهاي اجتماعي است گفت: در اين طرح، تسهيلگران با تحصيلات مرتبط انتخاب و توسط كارشناسان ستادي بهزيستي استان آموزش ميبينند زيرا بخشي از طرح، در قالب خدمات نيمه تخصصي پرستاري و مراقبت در منزل انجام ميشود و نياز به آگاهيهاي تخصصي دارد.
وي همچنين يادآور شد: در بخشي از اين طرح، افراد داراي معلوليتهاي بينايي، شنوايي و ساير گروههاي تحت پوشش، براي استفاده از فناوريهاي نوين در كاهش محدوديتهاي ناشي از معلوليت و امكان استفاده از نرمافزارها و اپليكيشنهاي مرتبط براي انجام امور و كارهاي روزمره زندگي، آموزشهاي لازم را فرا ميگيرند تا بتوانند همچون ساير شهروندان به محيط كار و فعاليت وارد شوند و از انزوا و افسردگي ناشي از اقامت طولاني مدت در منزل، خارج گردند.
عليزاده تأكيد كرد: يكي از گروههاي هدف اين طرح، معلولين ضايعه نخاعي هستند كه بايد در ۵ سال اول معلوليت كه ما آن را دوران طلايي درمان ميناميم مورد آموزش قرار گيرند تا ضمن پذيرش معلوليت خود كه يكي از اهداف اصلي طرح است، روشهاي كنار آمدن با محدوديتها و چگونگي غلبه بر آنها را ياد بگيرند.
معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي گفت: جمعيت هدف اين طرح با توجه به اعتبار محدودي كه به آن اختصاص يافته امسال ۲۶۰ مددجو هستند كه به ازاي هر مددجو دو ميليون و ۲۰۰ هزار تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
وي يادآور شد: به ازاي هر ۱۵ مددجو، يك تسهيلگر كار اجراي طرح را عهدهدار ميشود كه در شهر و روستا انجام وظيفه ميكند و اجراي اين طرح براي مددجو و خانواده، هيچگونه هزينهاي ندارد.
پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0