سالانه ۴۰ میلیارد ریال برای رادیو زیارت هزینه می شود

به گزارش خبرنگار سایه خاوران؛ محسن نصرپور، مدیر کل صدا و سیمای خراسان رضوی در نشست خبری اختتامیه نخستین جشنواره تولیدات رادیویی زیارت که در صدا و سیمای خراسان رضوی برگزار شد؛ با اشاره بر ضرورت ارتقاء بخش زیارت گفت: با توجه به اینکه باید در مسیر صیانت، آگهی بخشی و ارتقاء بخش زیارت در بستر شبکه ای تخصصی به مباحث و رویکردهای فرهنگی، معنوی، معرفتی و اعتقادی مرتبط با زیارت پرداخته شود و همچنین عنایت به نقش و جایگاه ویژه مشهد مقدس و مرجعیت دینی و مذهبی آن به عنوان پایتخت معنوی ایران اسلامی و انتظاراتی که از این کلانشهر مذهبی با جمعیت میلیونی زائرین سالانه و وجود ظرفیت های مهم مشهد مقدس از جمله حضور مراجع عظام و علما و حوزه های علمیه برجسته و مجموعه شاخص آستان قدس رضوی، رادیو زیارت با محوریت مشهد مقدس راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه فرایند راه اندازی رادیو زیارت به عنوان تنها رسانه رادیویی تخصصی کشور در حوزه زیارت در مرداد ۱۳۹۵ شروع شد؛ گفت: این رادیو در ۲۷ مهر ۱۳۹۶ به صورت آزمایشی راه اندازی و پس از ۹ ماه کار آزمایشی، در ۱۴ تیر ماه ۹۷ راه اندازی رسمی شده و تاکنون به صورت شبانه روزی و با گستره کشوری در حال فعالیت می باشد.
نصرپور با اشاره به اهداف جشنواره رادیو زیارت؛ اظهار داشت: گسترش فرهنگ زیارت و برجسته سازی جایگاه اهل بیت (ع) بویژه حضرت رضا (ع)، ایجاد پیوند معنوی بین مردم با بارگاه مطهر رضوی و سایر اماکن مقدس، ایجاد رقابت تخصصی میان برنامه سازان شبکه های استانی و شناسایی استعدادهای جدید در سطح استان و کشور در موضوع زیارت، انتقال تجربه های موفق و ارزیابی بهترین برنامه ها در جهت ایجاد نظام تشویقی و انگیزشی در فرایند تولید، بازنمایی خردمندانه فرهنگ زیارت، توجه به مؤلفه های میل، مصلحت و نیاز مخاطب در ترویج فرهنگ رضوی، توجه به محورهای چهارگانه دین، اخلاق، امید و آگاهی، ترویج گفتمان امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری، ایجاد موج فرهنگی و ارتقا، سطح توانمندی برنامه سازان و بروز استعدادها و خلاقیت و تبادل تجربه ها، محور بابی موضوعات رسانه ای در گام دوم انقلاب و توجه بیشتر به این موضوع و کشف نوآوری ها و شناسایی افراد خلاق در زمینه تولیدات فاخر و جذب آثار دغدغه مندان عرصه فرهنگ زیارت از سراسر کشور از اهداف جشنواره رادیو زیارت بوده است.
وی گفت: از آنجایی که رادیو زیارت یک رادیوی تخصصی می باشد، طراحی جشنواره آن نیز یک جشنواره بخشی و تشکیلاتی نیست، بلکه این جشنواره کاملا موضوع محور و ساختار محور و بر اساس کنداکتور شبکه طراحی شده است لذا امیدواریم با اجرای موفق جشنواره بتوانیم علاوه بر شناسایی ظرفیت های غنی برنامه سازی با موضوع زیارت در سراسر کشور، در معرفی مناسب و شایسته شبکه نیز گام های موثری برداریم.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی بیان کرد: شیوه نامه محتوایی و اجرایی جشنواره پس از طراحی در کمیسیونهای مربوطه، طی جلسات مکرر با اساتید فن و کارشناسان حرفه ای رادیو مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اکنون آماده فراخوان شده است و در اختتامیه جشنواره رادیویی زیارت رونمایی پوستر برای فراخوان دومین جشنواره رادیویی زیارت صورت خواهد گرفت.
وی تعداد آثار رسیده به جشنواره را ۲۱۰۰ اثر عنوان کرد و افزود: ۱۱۰۰ اثر از طریق فضای مجازی و پویش من رسانه حسین و ۹۰۰ اثر نیز مشتمل بر ۴۵ درصد آثار مردمی و ۵۵ درصد آثار سازمانی از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
وی افزود: با توجه به جایگاه و اهمیت رادیو زیارت در سطح کشور و با اهداف مشخص از جمله توسعه و ترویج هر چه بیشتر فرهنگ و معارف رضوی و مولفه های زیارت و زائرین ، توانمندسازی رادیو زیارت و شناسایی و بهره گیری از ظرفیت هنرمندان و نخبگان عرصه هنر و رسانه کشور، نخستین جشنواره تولیدات رادیویی زیارت در سال ۹۸ طراحی ، و در ۶ بخش ترکیبی، خبر، موسیقی و نغمات، پژوهش و نویسندگی و فضای مجازی و همچنین بخش ویژه سپهبد سلیمانی اجرا گردیده است که همزمان با ایام سالروز افتتاح رسمی رادیو زیارت، آیین اختتامیه جشنواره تولیدات رادیویی زیارت در روز تیرماه سال جاری در مشهد برگزار می شود.
نصرپور اظهار داشت: معرفی برنامه ها و ظرفیت های رادیو، شناسایی نیروهای مستعد و صاحب سبک های نو، جمع آوری انبوه تولیدات رادیویی از سراسر کشور و توانمند سازی رادیو زیارت با کمک برنامه سازان مردمی و سازمانی جزو مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره می باشد .
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی با اشاره به میزان تولید سالانه رادیو زیارت گفت: در سال ۹۹ به میزان ۳۰۳۱ ساعت و در سال ۱۴۰۰ تاکنون به میزان ۹۷۸ ساعت برنامه در موضوع زیارت تولید شده است.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ به صورت مستمر حدود ۹۰ درصد برنامه های زنده در استودیو صحن پیامبر (ص) برگزار می شود، همچنین پخش تصویری برنامه های زنده در ماه های شعبان و ماه مبارک رمضان در بیش از ۱۲۰ برنامه در سراسر کشور از طریق سایت سازمان و اپلیکیشن ایران صدا و فراهم کردن مقدمات راه اندازی تلویزیون اینترنتی زیارت” برای اولین بار برای یک شبکه رادیویی سراسری قابل دریافت در تلوبیون از جمله برنامه های رادیو زیارت می باشد.
نصرپور فراهم نمودن مقدمات ایجاد قرار گاه رادیوی زیارت در حرم مطهر رضوی با موافقت ریاست سازمان و با همکاری آستان قدس رضوی و معاونت صدا و فنی سازمان و با محوریت رادیو زیارت به منظور پوشش برنامه های شبکه های سراسری رادیو در طول سال به ویژه در ایام نوروز، دهه کرامت، دهه پایانی صفر و سایر مناسبت های دینی و مذهبی از دیگر اقدامات برای ارتقاء رادیو زیارت عنوان کرد.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی گفت: رادیو زیارت محتوا محور، کارشناس محور، نظارت محور، و دارای شبکه تخصصی و اختصاصی است و تولیدات خاص در زمینه زیارت دارد و رقیبان او رادیو معارفُ رادیو اربعین، و … است، ما برای افزایش مخاطب نگاه ملی داریم و طراز ملی بودن مورد توجه ما بوده است.
مدیر رادیو سراسری زیارت گفت: از مجموع ۲۰۰۰ اثر رسیده به نخستین جشنواره تولیدات رادیویی زیارت ، ۱۱۰۰ اثر از طریق فضای مجازی تحت عنوان پویش من رسانه حسینم و ۹۰۰ اثر از تمامی مراکز استان ها و مردمی به دبیرخانه رسیده است که ۴۵ درصد آثار مردمی و ۵۵ درصد داخل سازمانی است که از ۱۴ استان برنده داریم.
هادی افشار صفوی گفت: حوزه زیارت، قدرتمندترین، پرمخاطب ترین و اثر بخش ترین حوزه جهان به ویژه دنیای اسلام است، یعنی فعل زیارت پرتکرارترین رفتار انسان ها در حوزه های ارتباطی، عبادی و عاطفی است و خوشبختانه ایران اسلامی بالاترین ظرفیت زیارت را در جهان دارد و این افتخار نصیب شهر مشهد به برکت مضجع امام رضا (ع) شده است که تقریبا بیش از دو و نیم برابر زائرین خانه خدا را در سال پذیرایی می کند و برابر آمار بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون زائر را در بر می گیرد.
وی با اشاره به پوشش حج تمتع و عمره های مفرده توسط رادیو زیارت؛ گفت: ما طی دو سال گذشته و آخرین سالی که حج و عمره در حال اجرا بود برنامه های سازمان حج و زیارت را به طور کامل در غالب فرهنگسازی ، آموزش و حوزه اطلاع رسانی تحت پوشش قرار دادیم و در حوزه سازمان اوقاف و امور خیریه برنامه های زیادی را به صورت مشترک با این حوزه برگزار کردیم ، همچنین برنامه های تمام اماکن زیارتی در سراسر کشور تحت پوشش رادیو زیارت قرار می گیرد.
افشار تصریح کرد: پشتوانه محتوایی رادیو زیارت، بهره گیری از ظرفیت های علمی و پژوهشی شاخص در کشور از جمله بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی، سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و سایر مراکز علمی از جمله دفتر تبلیغات اسلامی، پژوهشکده های زیارت استانداری و دانشگاه فردوسی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دانشگاه امام رضا (ع) و اندیشکده مطالعات راهبردی اربعین دانشگاه امام صادق (ع) است.
مدیر رادیو سراسری زیارت گفت: علاوه بر برنامه های سال گذشته و سالهای قبل رادیو زیارت، برنامه نائب الزیاره برای ایجاد پل ارتباطی بین مردم و رادیو زیارت ایجاد شده است که ماموریت برقراری عرض ارادت و التماس دعای مخاطبین برای تمامی مکان های زیارتی است . خادمین افتخاری ما در کربلا، عتبات عالیات و در حرم حضرت معصومه (س) و شاهچراغ و امام رضا (ع) بر اساس تماس های مردم زیارت نیابتی انجام می دهند.
وی بیان کرد: برقراری ارتباط رادیو زیارت با خادمیاران رسانه ای از دیگر برنامه های رادیو زیارت است که این ارتباط در قالب برنامه «صحن شما» از ۱۹ تیر در قالب سه برنامه صورت خواهد گرفت و در این برنامه تولیدات مردمی، تولیدات خادمان رسانه ای و تولیدات همکاران صدا و سیما که برای موضوع زیارت انجام می دهند، پخش می شود و علاوه بر پخش این برنامه ها مورد داوری قرار می گیرد.
افشار اظهار داشت: برنامه های رادیو زیارت با همکاری معاونت های مختلف مرکز خراسان رضوی اجرا می شود ، ایجاد قرار گاه رادیو زیارت باعث شد برای اولین بار در دهه کرامت امسال به جز یک شبکه سراسری، تمامی شبکه های سراسری بدون حضور و ارسال امکانات و تجهیزات برنامه های دهه کرامت خود را با همکاری و نیروی انسانی رادیو زیارت روی آنتن ببرند و با استقرار استودیو مشترک و قرارگاه رادیو زیارت این مسئله در طول سال جاری و سالهای آینده تداوم پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره از خارج از کشور اثری به دست ما نرسیده است اما در دوره های بعد بخش آثار بین الملل فعال خواهد شد؛ افزود: برای برنامه ای رادیو زیارت ۴ مسیر دریافت اف ام، نما، دیجیتال و اپلیکیشن ایران صدا داریم ، ما درماه مبارک رمضان رتبه های بین ۴ تا ۶ شبکه های سراسری را داشتیم و در اپلیکیشتن ایران صدا آرشیو لحظه ای داریم که می توان برنامه های سال قبل را مشاهده کرد.
افشار اظهار داشت: در روز اختتایمه از پوستر جشنواره دوم رونمایی خواهد شد، از ۱ فروردین سال ۹۹ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۰ فراخوان جشنواره دوم خواهد بود، در جشنواره دوم تفاوت های جدی ایجاد شده است .
وی بیان کرد: در دوره کرونا ۲۰۹۷ برنامه کرونایی توسط رادیو زیارت با ۲۴ هزار ۴۰ دقیقه برنامه پوشش دادبم که در ذیل آن ۵ پویش به وقت لبخند، به وقت مهربانی و.. را با همکاری آستان قدس در زمانی که حرم بدون زائر بود برگزار کردیم.
وی گفت: در این جشنواره ۶۳ نفر حائز رتبه های اول تا سوم شدند که از این رقم ۴ نفر تقدیر و ۲۹ نفر تندیس دریافت می کنند؛ همچنین در اختتامیه این جشنواره از شاعر برجسته اهل بیت (ع) حاج سید رضا موید تجلیل خواهد شد.

پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0