تاریخ انتشار : شنبه 25 دسامبر 2021 - 13:55

حفاظت از آب وخاک درهمایش کشاورزی حفاظتی نیشابور

حفاظت از آب وخاک درهمایش کشاورزی حفاظتی نیشابور
فرهمند راد درهمایش خاک ورزی حفاظتی گفت: ارائه اطلاعات در اکثر کشورهای دنیا هزینه بردار است ولی درایران علی رغم ارائه اطلاعات بصورت رایگان ، استقبال خوب نیست.

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ برگزاری همایش کشاورزی حفاظتی به همت اداره ترویج وآموزش کشاورزی وبا همکاری بخش خصوصی شرکت پیشتاز صنعت وبا حضور معاون رئیس سازمان ومدیر جهادکشاورزی نیشابور وجمعی از کشاورزان وعلاقه مندان این رشته در فرهنگسرای وکیلی این شهرستان خبر داد.
محمد علی فرهمند راد در ادامه افزود :امسال به دلیل شرایط اقلیمی ۸۰ تا۹۰ درصد زعفران شهرستان از بین رفته است، درحالی که کشاورزانی بودند که امسال تا ۹۰۰کیلوگرم گل در هکتار هم برداشت کردند واین مرهون علاقه مندی به فراگیری آموزشها وبکار گیری متدهای جدید ونوین وتغییر رفتاردر کشاورزی است.
وی با اشاره به این نکته که متاسفانه چند سالی است که دچار ناپایداری در تولید شده ایم ادامه داد : با شخم با گاوآهن ودیسک زدن معادل یک ونیم مدار آب آبیاری را از دست می دهیم ، بعبارتی در هر متر مربع۱۳۷ متر مکعب آب با شرایط گرم وخشک تبخیر واز دسترس خارج می شود ، بنابراین باید با کمترین دستکاری وتردد وخاکورزی ، تولید را بالا ببریم .
فرهمند راد اظهار داشت : تنها راه کسب درآمد در کشاورزی تولید به روش علمی است ومتاسفانه با خاکورزی متعدد توان خاک را گرفته ایم و کشاورزی حفاظتی می تواند باعث کاهش هزینه ها در سالهای آتی شود.
تغییرات اقلیمی وخصوصیات فیزیکی وشیمیایی وبیولوژیکی خاک وانواع خاکورزی و اهمیت حفاظت از خاک توسط شفاپور کارشناس فنی شرکتkws آلمان وارد کننده بذر چغندر قنددر ایران تدریس شد.
شفاپور ادامه داد: سالی ۶۰۰ میلیون تن خاک در اثر فرسایش از بین میرود این درحالی است که برای ایجاد یک سانتی متر خاک نیاز به ۴۰۰تا ۶۰۰سال زمان هستیم.
ثنایی مدیر مجموعه تولید کننده ادوات کشاورزی پیشتازصنعت با اشاره به کشور هند تنها که بزرگترین کشوری است که از شخم برگردان استفاده نمی کند یاد آور شد مواد آلی خاک شهرستان نیشابور بسیار پایین است که ناشی از عدم حفاظت خاک می باشد.

پایان پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

" alt="" title="" alt="" />