تاریخ انتشار : سه‌شنبه 8 ژوئن 2021 - 18:46

نشست سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اصحاب رسانه؛

توازن فرهنگی با تمرکز زدایی از مرکز و ضرورت توجه به شهرستانها

توازن فرهنگی با تمرکز زدایی از مرکز و ضرورت توجه به شهرستانها
امینی گفت: تمرکززدایی از مرکز و توجه به شهرستان ها از موارد ضروری ست که توازن میان مرکز استان و شهرستانها را ایجاد می کند.

به گزارش خبرنگار سایه خاوران؛ یوسف امینی، سرپرست جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در اولین نشست با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت توجه به شهرستان ها ادامه داد: اهمیت این موضوع در جریان رویدادی که برای شناسایی شهرهای خلاق فرهنگی و هنری انجام شد، تبیین می شود زیرا بسیاری از شهرستان های استان نظیر  نیشابور و تربت حیدریه در حوزه ادبیات، قوچان در حوزه موسیقی و شهرستان مشهد در حوزه رسانه موفق به کسب مقام شده اند.

امینی یادآور شد: مزیتی که در خراسان از آن بهره‌مند هستیم این هست که داشته های فرهنگی گذشته منقطع نشده و نسل به نسل ادامه پیدا کرده است.

حرکت از سمت مسائل تئوری به سمت تولیدات

امینی در خصوص  10 راهبرد کلیدی در فعالیت های آینده این اداره، تصریح کرد:  تقویت نهاد های میانی و کاهش تصدی گری و واسپاری فعالیت ها به بخش خصوصی، واگذاری برنامه ها  به انجمن ها و مراکز فرهنگی با نظارت اداره ارشاد  و اقتصاد فرهنگی و حمایت از تولیدات فرهنگی است. همچنین یکی از آسیب هایی که در پژوهش های مختلف انجام شده این است که باید از مسائل تئوری به سمت تولیدات حرکت کنیم چراکه جامعه از طریق تولیدات است که با ذهن هنرمند آشنا می شود که این امر نیز در دستور کار ما قرار دارد.

حمایت از هنرمندان

امینی با اشاره به موضوع حمایت از هنرمندان، گفت: برای حمایت از هنرمندان نیز با توجه به مشکلات موجود برای مشغولان در این صنف که همواره با آن درگیر هستند و در دو سال گذشته با شیوع بیماری کرونا این موضوع تشدید شده است،  تلاش کردیم که سامانه ها و صندوق های حمایت و تسهیلات مورد نیاز هنرمندان را در اختیارشان قرار دهیم. 

وی ادامه داد: برای تحقق این هدف نیز سال گذشته ۵۸ میلیارد و ۹۹۶ میلیون تومان تسهیلات از طریق صندوق های معرفی شده به هنرمندان پرداخت شد و هزار ۷۱۲ هنر کارت تا کنون صادر شده است و در نهایتا ۵ میلیارد و ۱۶۲ میلیون تومان دیگر نیز تحت عنوان کمک مستقیم در سال گذشته به هنرمندان پرداخت شد. 

سرپرست جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه به سامانه رصد که مرکزی برای ثبت اشتغال و ایجاد اشتغال فرهنگی در سطح استان است، اشاره کرده و افزود: در همین راستا تفاهم نامه اجرا طرح خیابان هنر با سازمان فرهنگی شهرداری انعقاد شد و ساعت ۱۹ چهارشنبه این هفته، نخستین خیابان هنر بهره‌برداری خواهد شد. 

امینی در ادامه مطلب فوق گفت: علاوه بر این تفاهم نامه هایی نیز  با آستان قدس، دانشگاه فردوسی و دیگر نهاد ها انجام شده و در حال انجام است تا از ظرفیت های بین بخشی بتوانیم حداکثر بهره را دریافت کنیم. 

وی ضمن تشریح دیگر راهبرد های فعالیتی خود، خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت های خیرین و مردم، با توجه به بالا بودن روحیه مشارکت جویی در استان خراسان اهمیت ویژه ای دارد و چه اشکالی دارد که برای نمایش آیینی و یا کتاب از حمایت یک خیر استفاده شود؛ البته که این موضوع نیاز به برنامه ریزی های خاص خود را دارد. 

وی با اشاره به نکته دیگر در بحث صادرات کالای فرهنگی و هنری استان اضافه کرد: استان خراسان رضوی در حوزه نشر و محصولات چاپی ظرفیت های بسیار خوبی را داراست و تا کنون موفق شده است در حوزه کتاب و محصولات چاپی تامین کننده بخش عمده ای از نیاز های کشور عراق و افغانستان باشد؛ این رقم برای سال گذشته هزار و ۵۴۴ میلیارد تومان بوده است.

امینی ضمن تاکید بر نقش هنرمندان، به عنوان نخبگانی که در جامعه تاثیر دارند، در ترغیب مردم برای شرکت در انتخابات بر انجام این مهم تاکید کرده و سپس در خصوص تعاملات و ظرفیت های فرهنگی در حوزه علمیه خراسان، ابراز کرد: یکی از مزیت های فرهنگی خراسان رضوی، حوزه علمیه آن است و تولیدات فرهنگی که در حوزه انجام می گیرد، ظرفیت بسیار عظیمی است  که خوشبختانه در  رویکرد جدید حوزه علمیه ، حرکت به سمت کارهای فرهنگی و  شکل گیری گروه های  نخبه و اندیشه ورز افزایش داشته است. با توجه ساختار هایی  که به طور جداگانه برای حوزه علمیه در بدنه اداره ارشاد تعریف شده است و همکاری های متعددی با این نهاد شکل گرفته است.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطر نشاد کرد: به منظور حمایت از سالن های سینما خصوصا در شرایط بیماری کرونا که باعث تعطیلی سالن های نمایش شد، شهرداری بخشی از صندلی های سالن های نمایش را خریداری کرده تا زمانی که مجددا شروع به فعالیت کردند آن را به کارکنان خود اختصاص دهد.در خصوص سالن های ارشاد در تلاش هستیم  برای مباحثی نظیر تمرین هنرمندان در اختیار قرار بگیرد.

وی در خصوص حمایت از سالن های سینما تاکید کرد: در حال حاضر ۱۷ سینما با ۵۵ سالن و هزار و ۶۴۰ صندلی سینمایی در استان داریم. اخیرا تجهیزات سینمایی بسیار پیشرفته شده اند که برای سینما رقیب محسوب می شوند و سینما نیز باید جذابیت های کافی برای مردم ایجاد کند؛ لذا در بحث تجهیز سینماها موسسه “سینما شهر” که به اداره ارشاد وابسته است، ورود کرده و حمایت های لازم را انجام می دهد. 

 وی افزود: در خصوص سینماهایی نظیر سینما قدس مشهد که قدیمی بوده و تقریبا کنار گذاشته شده است نیز طبیعتا یک سری سینما های قدیمی هویت فرهنگی برای شهر دارند و تخریب آن ها مطلوب نیست و همچنین مطابق قانون برای تخریب آن باید  در جای دیگری سینما ایجاد شود که این خود کار سختی است؛ بنابراین بازسازی این سینما نیز مد نظر است.

امینی با اشاره به موضوع گذرهای فرهنگ و هنر که با هدف حضور هنرمندان در مکان هایی که مردم حضور بیشتری دارند پیش از کرونا انجام شد بود، گفت :  مطابق تفاهم نامه ای که با شهرداری مشهد منعقد شده است، بازار گلستان مشهد برای این منظور  در حال بازسازی است تا گذر فرهنگ و هنر در این بازار ایجاد شود.

گفتنی ست؛ در نیشابور نیز در بلواری در نزدیکی آرامگاه حکیم عمر خیام، قرار است هفته آینده کلنگ احداث گذر فرهنگ و هنر نیشابور انجام شود.

پایان پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.