معاون پژوهش حوزه علمیه قم؛
تاکید بر علوم پایه حوزوی می تواند در شکل گیری ذهنیت اسلامی و نظام اندیشه اسلامی در ذهن طلاب موثر باشد

به گزارش خبرنگار سایه خاوران؛ حجت الاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی، معاون پژوهش حوزه علمیه قم، در جریان بازدید از دانشگاه علوم اسلامی رضوی، اظهار کرد: در بحث دانشگاهی، علوم اسلامی رضوی از دانشگاه های باسابقه و دارای فعالیت در رشته های مختلف است که در جایگاه خود زحمات فراوانی را مسئولین گذشته و حال برای بالندگی آن کشیده اند.
وی افزود: یکی از نقاط قوتی که می تواند در این امر مورد توجه قرار بگیرد، این است که تاکید برخواندن دروس حوزوی دارند در کنار آن برخی از دروس و واحدهای دانشگاهی را هم برای دانشجویان می خوانند و بر این امر تاکید دارد.
معاون پژوهش حوزه علمیه قم بیان کرد: تلفیق این دو در کنار هم و تاکید بر علوم پایه حوزوی می تواند در شکل گیری ذهنیت اسلامی و نظام اندیشه اسلامی در ذهن طلاب موثر باشد، اگر با یک نظام جامع اندیشه اسلامی وارد دیگر مباحث و علوم شوند این می تواند بسیار راهگشا باشد و مانع آسیب های احتمالی بشود.
وی افزود: مادامی که این دو امر در کنار هم هستند، علوم حوزوی تضعیف نشود، و دروس آکادمیک لازم هم به اندازه شایسته و بایسته، خوانده شود، این وضعیت مطلوب می تواند ادامه و ارتقاء پیدا کند.
حجت الاسلام مقیمی حاجی گفت: بنابراین بودن این دو مورد در کنار هم و ارتقاء این دو و تحفض بر آن می تواند به شروع این فرآیند در دانشگاه کمک کند و این امر را ارتقاء می دهد و انشالله این مسیر را بتواند همانند گذشته به وضعیت مطلوب ادامه دهد.
وی افزود: از جریان ماهیت حوزوی دانشگاه اطلاع داریم که بر این موضوع تاکید دارند و در سنوات اخیر هم سعی داشتند این بخش را تقویت کنند که همانند آن دروسی که در حوزه علمیه مشهد تدریس می شود ارائه و ادامه دهد.
وی افزود: بنابراین تاکید بر این دو بال در کنار هم می تواند به بالندگی این مرکز علمی کمک کند، که امیدواریم انشالله موفق و موید باشند و در این مسیر طلاب و فرهیختگان بیشتری را به جامعه عرضه کنند.
نور دانشگاه رضوی باید همه را احاطه کند
در این بازدید حجت الاسلام والمسلمین خیری، رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم، گفت: دانشگاه علوم اسلامی رضوی وابسته به آستان قدس، طبیعتا به اندازه ای که آستان قدس برای ما و امت اسلامی و به صورت خاص برای ایران، ارزش دارد، دانشگاه نیز باید از یک سری امتیازاتی برخوردار باشد و ممتاز باشد.
وی افزود: از لحاظ اینکه دانشگاهی در این مجموعه تاسیس شده، مبارک است و قطعا هم موفق بوده است، کارهایی که انجام شده است این را نشان می دهد. منتهی با توجه به اینکه هویت امام رضایی و شیعی دارد باید از ظرفیت خود بهتر استفاده کنند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: اینکه افراد بیایند و در این فضا تنفس کنند، در واقع هویت آنها به این مجموعه امام رضایی تعلق بگیرد، این خیلی هویت ساز ودر شخصیت افراد بسیار موثر است، اما به نظرم می رسد که بیش از این جای کار دارد.
وی افزود: طبیعی است که در بحث سیاست گذاری اصلی، یک بخش اساسی آن این باشد که مسائل خود آستان قدس رضوی و امور مربوط به ائمه و امام زادگان در کشور، در اینجا به گونه ای پشتیبانی شود، ما در حوزه هایی که مرتبط با ائمه است مسئله کم نداریم، مرتبط با زیارت است، بالاخره میلیونها نفر زیارت می کنند قم سالی ۲۵ میلیون زائر، اینجا قطعا اگر دو برابر نباشد کمتر نیست، خیلی بیشتر است، برای همین دائم باید رصد کنند که چه کاری انجام دهند.
حجت الاسلام خیری ادامه داد: یعنی باید اینجا افکار سنجی قوی داشته باشد، افکار سنجی هم در مورد خودشان، هم زوار، هم مخاطب شناسی، علوم مرتبط با ارتباطات، جامعه شناسی، روان شناسی و غیره، این موارد هم باید بین رشته تولید شود، مثلا رشته روانشناسی زیارت تاسیس شده یا نشده است؟، جامعه شناسی زیارت داریم یا نداریم؟
وی افزود: افرادی هم که برای فعالیت دز اینجا جذب می کنیم باید در راستای نیازهای خود باشد و به کار بگیریم و امنیت شغلی آنها تامین و تضمین شود! به نظر من اینجا، جای کار زیادی دارد مضاف بر اینکه اگر برای اینگونه موارد اتفاق بیفتد فقط برای ایرانی ها نیست برای اماکن متبرکه عراق و سوریه و مابقی کشورها نیز هست.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی قم بیان کرد: یعنی رویکرد بین المللی با تمرکز، بر اینکه اولا معارف رضوی را می خواهیم و دوم اینکه موضوع زیارت و بهره برداری از این امکان مد نظر قرار دارد. فعلا در در کنار دانشگاههای دیگر است که البته موفق بوده است و غیر از این هم انتظار نیست اما در حد جایگاهی که باید هنوز نیست.
وی افزود: دانشگاهی که رضوی و دارای علوم اسلامی است، طبیعتا باید موفق باشد، حقوق دارد علوم قرآن و حدیث دارد موفق است خب این به نظرم دور از انتظار نیست اما آیا دانشگاه رضوی این است و اینگونه باید باشد یا خیر؟ باید در واقع مساله شناسی کند از این ظرفیت آستان قدس بالاخره هم به لحاظ امکانات اقتصادی توان آن است هم به لحاظ اقبال عمومی، نیازهای مشاغل مرتبط وجود دارد و باید پشتیبان دانشگاه های دیگر باشد یعنی به نظر من تعاملات آن با دانشگاه های دیگر باید خیلی افزایش پیدا کند.
حجت الاسلام خیری گفت: دانشگاه علوم اسلامی رضوی باید از دانشگاه های دیگر دستگیری کند، یک جزیره ای در کنار جزایر دیگر نباشد، یک ستاره در کنار ستاره ها نباشد، باید نور آن، همه را احاطه کند، سیاره های دیگر را نیز نورانی کند. به نظر من آن چیزی که باید نیست و جای کار دارد، به خصوص که بنیاد پژوهش ها را در اینجا دارید باید دست به دست هم بدهند و جدای ازهم نباشند. بلکه یک مجموعه وسیع آموزشی، پژوهشی با رویکردی که گفتیم باشد یا مثلا در بحث علوم انسانی یک بخش آن در اینجا حل می شود.
پایان پیام/ صدقی/ مشهد
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0