بیشترین حجم گازرسانی به واحدهای تولیدی صنعتی کشور در خراسان رضوی انجام شد

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با بیان این مطلب که در سال گذشته ۲۵ هزار خانوار روستایی و ۸۲۶ واحدتولیدی صنعتی در این استان گازرسانی شده است گفت: در سه سال گذشته بیشترین میزان گازرسانی به واحدهای تولیدی صنعتی مشمول مصوبه شورای اقتصاد در خراسان رضوی انجام شد.
حسن افتخاری در نشست مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت که روز چهارشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۰ با حضور حسن منتظرتربتی معاون وزیر نفت در امور گاز و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در تهران برگزار شد اظهار کرد: در سال ۹۹، ۲۵ هزار خانوار در غالب ۲۳۶ روستا در خراسان رضوی گازدار شد.
وی افزود: هماکنون عملیات گازرسانی به ۱۸۸ روستای دیگر نیز در حال اجرا است که با تکمیل و افتتاح این پروژهها، شاهد برخورداری ۲۰ هزار خانوار جدید از نعمت الهی گاز و ارتقای ضریب نفوذ گاز خانوار روستایی واجدشرایط به ۹۹٫۵ خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی ادامه داد: از مجموع ۲۶۹۴ روستای واجدشرایط استان، تاکنون ۲۴۶۷ روستا با جمعیت ۵۷۹ هزار و ۱۰۳ روستا گازرسانی شده و ضریب نفوذ گاز در این بخش به ۹۵٫۸ رسیده است.
افتخاری افزود: ۷۹ شهر خراسان رضوی با جمعیت یک میلیون و ۴۲۷ هزار و ۵۷۸ خانوار نیز تحت پوشش شبکه گاز قرار دارند و مراحل گازرسانی به باجگیران به عنوان تنها شهر فاقد گاز این استان هم در حال بررسی می باشد.
این مقام مسئول پوشش گازرسانی شهری و روستایی کشور را به ترتیب ۹۸٫۴ و ۸۴٫۳ درصد عنوان کرد و گفت: با حمایت شرکت ملی گاز ایران و تلاش و کوشش کارکنان شرکت گاز استان، در حال حاضر در حوزه شهری ۱٫۵ درصد و در حوزه روستایی نیز ۱۱٫۵ درصد از میانگین کشوری بالاتر هستیم.
وی ضریب نفوذ گازطبیعی استان را در سرجمع شهری و روستایی ۹۸٫۸ عنوان کرد و گفت: پویش سبز گازرسانی کشور در مرداد ماه سال ۹۹ با حضور وزیر نفت، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامي، مدیر عامل شرکت ملی گاز و جمعی از نمایندگان استان در مجلس شورای از خراسان رضوی آغاز شد.
خراسان رضوی؛ استان اول در گازرسانی به واحدهای تولیدی و صنعتی کشور
افتخاری در ادامه به موضوع گازرسانی به واحدهای تولیدی صنعتی اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۹۹، تعداد ۸۲۶ واحد تولیدی صنعتی در این استان گازدار شد. این مهم علاوه بر جایگزینی ۱۳۳ هزار مترمکعب سوخت مایع، خراسان رضوی را در رتبه اول گازرسانی به واحدهای تولیدی صنعتی کشور قرار داد.
وی اضافه کرد: بر اساس گزارش شرکت ملی گاز ایران تا پایان سال ۱۳۹۹، تعداد ۱۱۶۸ واحد تولیدی و صنعتی در خراسان رضوی از محل اعتبارات ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و مستند به مصوبه شورای اقتصاد گازرسانی شد که ۶۶ میلیون و ۸۶۱ هزار لیتر سوخت مایع صرفه جویی به همراه داشته است.
افتخاری در مورد میزان مصرف گاز طبیعی استان هم گفت: میزان مصرف گاز طبیعی خراسان رضوی در سال ۹۸، ۱۲ میلیارد و ۸۳۶ میلیون مترمکعب بود که این رقم در سال ۹۹ با ۶ و نیم درصد افزایش به ۱۳ میلیارد و ۶۷۴ میلیون مترمکعب رسید. سه میلیارد و ۱۵۹ میلیون مترمکعب معادل ۲۳ درصد از مجموع گاز مصرفی استان در سال گذشته تحویل بخش نیروگاهی شد که این رقم نسبت به سال ۹۸، ۶٫۲ افزایش داشت.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی اضافه کرد: در سال ۹۹ بخش خانگی، عمومی و تجاری استان هفت میلیارد و ۸۶۱ میلیون مترمکعب و بخش حمل و نقل ۷۴۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی مصرف کرد.
مدیرعامل شرکت گاز استان به بلندمرتبه سازی ها و چرخش جمعیتی شهر مشهد مقدس نیز اشاره کرد و گفت: بیشترین حجم مصرف گاز طبیعی استان در سال ۹۹ با چهار میلیارد و ۵۹۹ میلیون مترمکعب معادل ۳۳ درصد کل گاز مصرفی خراسان رضوی در بخش خانگی، عمومی، تجاری و صنایع جزء شهرستان مشهد به ثبت رسیده است.
وی تصریح کرد: با تلاش و کوشش شبانه روزی و برنامه ریزی درست و صحیح، جریان گاز طبیعی بخش خانگی و عمومی استان در سال گذشته همانند سال های قبل ۱۰۰درصد پایدار بود.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی تصریح کرد: با هدف افزایش پایداری تامین گاز و تابآوری زیرساختهای مورد نیاز شهر مقدس مشهد و با نگاه به ملاحظات پدافند غیرعامل، پروژه اتصال مشهد به خطوط سراسری گاز کشور در حال اجرا است. در حال حاضر گاز مورد نیاز مشهد مقدس از خطوط لوله و منابع گازی شهرستان سرخس تامین میشود که با بهرهبرداری از خط انتقال ۳۶ اینچ ملکآباد به مشهد علاوه بر وضعیت موجود، امکان تامین گاز شهر مقدس مشهد از گاز تولیدی جنوب کشور از طریق خط انتقال پارچین-سنگ بست نیز فراهم میشود.
تکمیل پروژه گازرسانی به زاهدان
افتخاری درباره عملکرد خراسان رضوی به عنوان معین اقتصادی شهر زاهدان نیز گفت: با توجه به توانمندی شرکت گاز خراسان رضوی و تعهد و تخصص کارکنان این شرکت، بزرگترین پروژه گازرسانی شهر زاهدان توسط خراسان رضوی انجام شد. برای اجرای این پروژه ۴۳۶ کیلومتر شبکه گازرسانی شهری، یک ایستگاه سیجیاس دروازه ورودی شهر با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در ساعت، ۱۱ ایستگاه تقلیل فشار درونشهری در مجموع به ظرفیت ۱۱۵ هزار مترمکعب در ساعت و دو ایستگاه حفاظت کاتدیک به صورت ۱۰۰ درصد احداث و راه اندازی گردید.
افتخاری اجرای طرح اصلاح و بهینه سازی موتورخانه واحدهای مسکونی و تجاری در خراسان رضوی طی سال ۱۳۹۹ را از دیگر موفقیت های شرکت گاز استان عنوان کرد و افزود: تاکنون بیش از ۱۱۰۰ مشترک در این طرح ثبت نام کرده و روند عقد قرارداد و اجرای فعالیت ها و اقدامات با برنامه ریزی منظم در حال پیگیری است.
مدیرعامل شرکت گاز استان در پایان با آرزوی سلامتی کارکنان و خانواده های کارکنان صنعت فاخر گاز کشور و نابودی ویروس منحوس کرونا تصریح کرد: شرکت گاز خراسان رضوی به عنوان یکی از شرکت های پیشرو و خوشنام صنعت گاز آمادگی دارد تا در زمینه تبادل تجربیات و اشتراک گذاری فعالیت ها و اقدامات فنی با دیگر شرکت های گاز استانی کشور همکاری نزدیک داشته باشد.
پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0