اولین نشریۀ چاپ آستان قدس رضوی با قدمتی ۶۱ساله، رونمایی شد

جریدهنگاری در مشهد از سال ۱۲۷۹ شمسی با انتشار «روزنامه ادب» آغاز شده بود و پس از آن نشریات متعددی در مشهد و دیگر شهرهای استان خراسان بزرگ به چاپ رسید که «نامۀ آستان قدس» یکی از همین موارد است.
به گزارش سایه خاوران :سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در هفتادونهمین سهشنبۀ علمیفرهنگیِ خود از قدیمیترین نشریۀ آستان قدس با عنوان «نامۀ آستان قدس» رونمایی کرد. این برنامه همچنین با رونمایی از کتاب «گلچین مقالههای نامۀ آستان قدس» همراه بود.
هفتادونهمین سهشنبۀ علمیفرهنگی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در اولین مراسم این نشست در سال ۱۴۰۰ و همزمان با روز ارتباطات و روابط عمومی، به رونمایی و معرفی نخستین نشریۀ چاپ آستان قدس رضوی و همچنین رونمایی از کتابی شامل بازنشر برگزیدهای از مقالات این نشریۀ قدیمی، با عنوان «گلچین مقالههای نامۀ آستان قدس»، اختصاص یافت.
🔸دکتر محمدرضا راشد محصل، استاد گروه ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد و محمد فرحزاد، نویسندۀ کتاب یادشده و پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی مهمانان ویژۀ این مراسم بودند.
🔹رئیس ادارۀ مطبوعات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مراسم رونمایی از این آثار بیان کرد: در این مرکز بیش از ۳۴هزار عنوان روزنامه و مجله وجود دارد که تعداد ۱۸۰ عنوان نشریه آن، چاپ آستان قدس رضوی است.
🔸ابراهیم حافظی، «نامه آستان قدس» را آغازگر رسمی انتشار مطبوعات در آستان قدس رضوی دانست و تصریح کرد: جریدهنگاری در مشهد از سال ۱۲۷۹ شمسی با انتشار «روزنامه ادب» آغاز شده بود و پس از آن نشریات متعددی در مشهد و دیگر شهرهای استان خراسان بزرگ به چاپ رسید که «نامۀ آستان قدس» یکی از همین موارد است.
🔹وی همچنین نشریه «الکمال» را اولین مجله دینی چاپ مشهد خواند و خاطرنشان کرد: ۴۰ سال قبل از «نامه آستان قدس»، «الکمال» توسط یکی از کارکنان آستان قدس رضوی منتشر شد که انتشار آن را منتسب به آستان قدس رضوی میدانند؛ اما «نامه آستان قدس» نشریهای فرهنگی، دینی و خبری است که در تیرماه ۱۳۳۹، به همت محمد مهران، نایبالتولیة وقت آستان قدس رضوی که شخصیتی مطبوعاتی داشت، به چاپ رسید و نخستین نشریۀ رسمی آستان قدس محسوب میشود.
🔸حافظی افزود: معرفی فعالیتها، خدمات، ابنیه، اماکن و نفایس آستان قدس رضوی جزء اهداف و رویکردهای اصلی این نشریه است و طرح مسائل اخلاقی، اعتقادی و اسلامی از جمله رویکردهای فرهنگی و دینی آن است.
🔹وی از احمدگلچین معانی، محمدتقی دانشپژوه، محمدتقی شریعتی، محمد مهران و کاظم مدیرشانهچی در شمار نویسندگان دانشمند و فاضل این نشریه نام برد و گفت: چاپ «نامۀ آستان قدس» تا سال ۱۳۵۵ ادامه داشت.
🔸همچنین در این مراسم، محمدرضا راشد محصل با تأکید بر ضرورت بازنشر کتابها، مقالات و نشریات قدیمی اظهار کرد: امیدوارم چاپ این اثر منشاء تحول در زمینۀ مقالات کهن، مهم و مبتکرانه و گسترش چاپ مجدد این گونه نشریات باشد. وی لزوم ارتباط جوانان با گذشتۀ تاریخی و ادبی کشور را یادآور شد و گفت: گذشته پایۀ حال و آینده است و مشکل نسل امروز این است که با تاریخ معاصر بیگانه است که این باعث خودکمبینی میشود. این استاد ادبیات خاطرنشان کرد: یک سویه نگریستن به مطالب مختلف اگر ادامه پیدا کند تغییر سلیقهها را به دنبال خواهد داشت و خواهش ما از دستاندرکاران زمینههای مختلف این است که به همۀ زمینههای گذشته از جمله ادب، تاریخ، جامعهشناسی و مسائل روز توجه داشته باشند.
🔹همچنین محمد فرحزاد، نویسندۀ کتاب «گلچین مقالههای نامۀ آستان قدس» و پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در خصوص این اثر توضیح داد: این کتاب حاوی ۱۵۰ مقالۀ برگزیدۀ نشریۀ «نامۀ آستان قدس» است که از میان چند صد مقاله انتخاب شده و با بدنۀآستان قدس در ارتباط است. وی با بیان اینکه بسیاری از مقالات این نشریه از وزانت بالایی برخوردار است، گفت: هنوز هم بسیاری از مقالات این نشریه مورد استفادۀ پژوهشگران است.
🔸وی افزود: در این کتاب ۱۵۰ مقاله انتخاب و به ترتیب موضوعی مرتب شد و سپس حروفنگاری و نمایهسازی شده است. فرحزاد ادامه داد: به منظور چاپ مقالههای بیشتر، مقالات افرادی که خود به صورت جداگانه اقدام به چاپ مقالاتشان کردهاند، در این کتاب مدنظر نبوده است.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0