آیین گشایش همایش بین المللی گفتگوهای بینا فرهنگی خراسان بزرگ

به گزارش خبرنگار سایه خاورانسرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد و اسلامی خراسان رضوی در ابتدای این همایش گفت: برگزاری همایش بامحوریت زبان وادبیات فارسی والگوهای فرهنگی پیرامون خراسان واسیای مرکزی اقدام ارزشمندی برای باز خواهی این امور است لذا سزاوارست از برگزار کنندگان در این همایش تقدیر و تشکر کرد.
یوسف امینی افزود: قبل از اسلام این آب وخاک مورد تعرض اسکندر مقدونی قرار گرفت و قشقاییان برخواسته از خاک خراسان بودند که بساط سلوکیان و اسکندریان را برچیدند همچنین مردمان پاک نهاد خراسان بودند که بعد از اسلام درقرن دوم هجری با اعتقاد به شعار حضرت محمد (ص) بنیادخلافت ساز مانی اسکندریان را برکندند و سپس نیز میزبانانی شایسته امام رضا(ع) در غرب شدند.
در ادامه رئیس دانشگاه فردوسی در همایش گفتگوهای بینا فرهنگی اظهار داشت: چیزی که باعث نزدیکی افراد میشود فرهنگ انهاست و برگزاری این همایش ها و تجمیع ظرفیت های مستقر در استان خراسان رضوی که در نوع خودش بی نظیر است باعث ارتقای این گفتگوها خواهد شد.
در حاشیه این همایش در مصاحبه اختصاصی خبرنگار سایه با معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به آغاز همایش بین المللی گفتگوهای فرهنگی خراسان بزرگ در محل دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این همایش با سخنرانی شش نفر از اساتید برگزار و در آغاز معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین ریاست دانشگاه فردوسی برگزار و آغازگر این همایش نیز سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مطالب و خود را برای گشایش این همایش ابلاغ کردند.
افشین تحفه گر ادامه داد: در اولین روز همایش گفتوگوهای بینافرهنگی که کلاً با حضور ۸ کشور آسیایی کار خودش را آغاز کرده و مبنای کار و مبنای این گفتوگوها فرهنگ تاثیرگذار متقابل بین کشورهاست و البته اساتید مهمانی از هند بنگلادش و سریلانکا هم در این جمع حضور داشتند.

وی اظهار داشت: سخنانی که در اولین روز همایش در پنل اول با محوریت زبان و ادبیات فارسی به ایراد سخن پرداختند؛ پروفسور عبدالنبی ستارزاده از کشور تاجیکستان با موضوع رابطه های ادبی و زبانی خراسان و آسیای مرکزی، دکتر محمد ابوکلام سرکار از بنگلادش با موضوع نگاهی به جایگاه شاعران خراسان،پرفسور عالم جان دولت از ازبکستان با موضوع علی شیر نوایی و زبان فارسی، دکتر عبدالغفور آرزو از کشور افغانستان با موضوع نقش زبان فارسی در همگرایی منطقه به ایراد سخن پرداختند.
معاون فرهنگی و رسانه ادره کل فرهنگو ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در ادامه همچنین دکتر قبول عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی با موضوع همگرایی در واقع فرهنگی سخنرانی کرده و در انتهای دکتر محمدجعفر یاحقی از دانشگاه فردوسی مشهد کشور ایران با موضوع زبان و میراث مشترک ایران و آسیای مرکزی سخنرانی کرد.

تحفه گر افزود: این همایش ۴ روز در دانشکده ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی برگزار خواهد شد. روز دوم با محور هنر و معماری هنر، روز سوم با مبحث عرفان، ادیان و تصوف و روز چهارم با محور گفتوگوی های فرهنگی و اجتماعی و تاثیر امام رضا علیه السلام در حوزه فرهنگی و اجتماعی خراسان بزرگ می باشد.
وی ادامه در خصوص محور صحبتهای این همایش اظهار داشت: در روزهای آینده با توجه به فرهنگ و اشتراکات بین کشورهای همسایه مخصوصاً کشورهای فارسیزبان و اشتراکات بسیار غنی و فرهنگی و خرده فرهنگ های مشترک است.
تحفه گر تصریح کرد: برگزاری این دسته از همایش ها و رویدادها نزدیکی بین کشورها را بیشتر کرده و در ایجاد صلح و امنیت منطقه هم تاثیر گذار خواهد بود.
وی ادامه داد: حتی در حوزه اقتصادی این کشورها می تواند تاثیرگزار بوده و به هر حال این اشتراکات میتواند پیوندهای غنی فرهنگی را عمیق تر و تعاملات بین این کشورها امنیت، آرامش، آسایش و صلح در منطقه میتوان پایدار می کند.
تحفه گر با اشاره به برگزاری اینگونه همایش اظهار امیدواری کرد و افزود: اگرهمایش امروز نقطه هایی را جرقه گونه در ارتباط با تعمیق گفتگوهای فرهنگی ایجاد کند و در آینده از قبیل این همایش ها و رویدادها تداوم پیدا کند رسالت برگزار کنندگان در این همایش به انجام رسیده است.
وی بیان کرد: تا کنون به نظر می آید که با استقبال بی نظیری از طرف اساتید، فرهیختگان و علاقمندان و استانهای خراسان جنوبی، شمالی، گلستان و کشورهای همسایه به فرهنگ فارسی و فرهنگ خراسان ایجاد شده و جای همایش اینگونه از همایش ها خالی بوده است.
گفتنی ست: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور فرهنگی آستان قدس رضوی و سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی تفاهمنامه مشترکی منعقد که متناظر با آن در این همایش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان ویژه معاونت امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کننده این همایش است که با همکاری و نمایندگی سازمان ارتباطات اسلامی در خراسان، دانشگاه فردوسی مشهد، آستان قدس رضوی و نهادهای فرهنگی همکاری داشتند و دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی نیز فضای لازم را برای برگزاری این همایش مهیا و زمینه مشارکت جدی در این زمینه انجام دادند.

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0