کد خبر : 2312
تاریخ انتشار : دوشنبه 31 می 2021 - 17:35

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مه ولات؛

آفت پسیل در باغات پسته ی شهرستان مه ولات

آفت پسیل در باغات پسته ی شهرستان مه ولات
ساربان با توجه به خسارت آفت پسیل پسته در باغات مه ولات از تمامی باغداران خواست تا از انجام سمپاشی های بی رویه خودداری و مدیریت تلفیقی آفت را در دستور کار قرار دهند.

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ ساربان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مه ولات ضمن معرفی آفت مذکور گفت: پسیل معمولی پسته یکی از آفات  مهم و خسارت زا در درختان پسته می باشد. این حشره در تمام مراحل زندگی خود اعم از پوره و حشره کامل از شیره گیاهی تغذیه می کند و به درخت خسارت وارد می نماید. درخت پسته در مرحله مغز پر کردن حساسیت بالایی نسبت به پسیل دارد و وجود تراکم بالای آفت در این مرحله باعث ایجاد اختلال در روند پر شدن مغز شده  و در حالت طغیانی باعث کاهش محصول و همچنین ریزش برگ و جوانه سال آینده می شود. در سال هایی که این آفت طغیانی می شود، مبارزه با آن هزینه هنگفت اقتصادی را به باغداران تحمیل می کند.

ساربان افزود: پسیل پسته حشره ای است که با توجه به شرایط اقلیمی نامناسب برای حشره از جمله، زمستانهای سرد و دارای روزهای یخبندان زیاد و بهار معتدل و مخصوصا اردیبهشت ماه پر باران به راحتی قابل کنترل است. در دو سال گذشته با توجه به یخبندان و بارندگی های زمستان، فروردین و اردیبهشت ماه،  شاهد کاهش جمعیت پسیل در باغات پسته بودیم. ولی در سال جاری، با افزایش دما در مهر و آبان در سال ۱۳۹۹ ، جمعیت پسیل در آخر فصل افزایش یافت و از آنجا که یخبندان های زمستان نیز با خشکسالی همراه بود، علی رغم اجرای عملیات شخم و یخ آب در باغات پسته، متاسفانه شاهد افزایش جمعیت آفت در ابتدای فصل بودیم. از طرفی عدم بارندگی در فروردین ماه نیز مزید علت گردید، به طوری که در برخی باغات در فروردین ماه تداخل نسل آفت به وجود آمد.

ساربان تصریح کرد: متاسفانه علی رغم اطلاعیه های آموزشی و توصیه های انجام شده مبنی بر عدم مبارزه شیمیایی در ابتدای فصل برخی از کشاورزان اقدام به مبارزه شیمیایی نمودند. ولی در اکثر باغات با استفاده از مبارزات غیر شیمیایی مانند استفاده از صابون های سم پاشی و ترکیبات گیاهی و آب شویی، آفت پسیل کنترل شد. بارندگی های اردیبهشت

ماه نیز به علت اینکه جمعیت اول فصل پسیل در برخی باغات بالا بود نیز نتوانست نقش چشمگیری در کنترل پسیل داشته باشد.

وی ادامه داد:. رعایت نکات فنی از جمله استفاده از کارتهای زرد رنگ در اواسط اسفند ماه، نگهداری علفهای هرز باغات حداقل تا آخر خرداد ماه جهت حفظ فون حشرات مفید سطح باغ ، رعایت زمان مناسب و دز مصرفی سموم، عدم استفاده از حشره کشهای با طیف وسیع حشره کشی، توجه به رعایت آستانه زیان اقتصادی و عدم سمپاشی در روز و ساعات گرم و آفتابی، نقش موثری در کنترل موفقیت آمیز این آفت داشته و  امید است با توصیه کارشناسان این مدیریت در کنترل تلفیقی این آفت شاهد کاهش جمعیت پسیل در طول فصل باشیم.

پایان پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

" alt="" title="" alt="" />