تاریخ انتشار : شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵

شهردارتربت حیدریه:

 ۲۹ هزار نفر در بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد ساکن هستند.

 ۲۹ هزار نفر در بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد ساکن هستند.
فرخ تبار افزود: بافت فرسوده ۲۰۸ هکتار است که ۵۸۵ خانوار در آن‌ها ساکن هستند و تراکم جمعیت به عنوان تعداد نفر در هکتار  ۱۱/۲ است و جمعیت ساکن ۲ هزار و ۳۴۰ نفر هستند

به گزارش سایه خاوران وحید فرخ تبار اظهار کرد: محلات چمران (رباط بالا)، بهشت عسکری، نوبهار، آغویه، حیدرآباد، ضیاءالدین، ایثارگران (شهرک بهداشت)، کوی بازرگان، رضاشهر، هاشمی نژاد (رباط پایین)، کوی امام، قاسم آباد و مُلکی (شهید احمدزاده) به عنوان ۱۳ محله مصوب بازآفرینی تربت حیدریه هستند که از بین آن‌ها ۶ محله به عنوان محلات هدف تعیین شده که شامل هاشمی نژاد (رباط پایین)، قاسم‌آباد، ملکی، ضیاء‌الدین، کوی چمران و ایثارگران می باشد که اقدامات شهرداری هم در حوزه آسفالت و ایجاد پارک و فرهنگسرا در آنها پررنگ تر بوده البته در سایر محلات مثل کوی امام و ورودی هاشمی نژاد و آغویه و حیدرآباد و … نیز اقداماتی نظیر جدولگذاری و آسفالت و روشنایی و پلسازی و ساماندهی مسیل و چمن مصنوعی اقدام‌نموده است.

وی ادامه داد: این محلات در کمیسیون ماده پنج مصوب شده‌اند و هنوز هم محلات دیگری هست که می‌تواند به آن‌ها اضافه شود اما در حال حاضر ۱۳ محله مصوب داریم.

شهردار تربت حیدریه اضافه کرد: در محله‌های مورد هدف بازآفرینی سه نوع بافت وجود دارد که شامل فرسوده، تاریخی و سکونتگاه‌های غیررسمی است.

فرخ تبار افزود: بافت فرسوده ۲۰۸ هکتار است که ۵۸۵ خانوار در آن‌ها ساکن هستند و تراکم جمعیت به عنوان تعداد نفر در هکتار  ۱۱/۲ است و جمعیت ساکن ۲ هزار و ۳۴۰ نفر هستند و بافت تاریخی دارای ۲۰۹/۵ هکتار وسعت است با ۴۶۳ خانوار که ۸/۸ تراکم جمعیت داشته و هزار و ۸۵۰ نفر جمعیت دارد.

وی اشاره کرد: سکونتگاه‌های غیررسمی تربت حیدریه دارای ۳۰۶ هکتار وسعت داشته و پنج هزار و ۷۵۰ خانوار سکونت داشته و تراکم جمعیت ۷۵/۴ است و ۲۳ هزار نفر ساکن آن هستند.

شهردار تربت حیدریه خاطرنشان کرد: کلیه اقدامات دستگاههای اجرایی اعم از شهرداری و ارگانها و نهادهای دولتی از محل منابع داخلی و تسهیلاتی که دولت در محلات بازآفرینی متقبل می شود باید در قالب برنامه ای به نام “برنامه اقدام مشترک”صورت پذیرد.  این برنامه اقدام مشترک یک بار تا سال ۱۴۰۰ نوشته شده است و مجددا در قالب برنامه ۴ ساله از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بازنگری شده و در حال بروز رسانی تا افق ۱۴۰۷ برای مرتبه سوم می باشد.

فرخ تبار گفت: در بازنگری تا ۱۴۰۳ که ۲ ماه دیگر پایان می‌یابد، ۹۳ پروژه تعریف شده است به اعتبار ۱۹۷ میلیارد تومان در محلات بازآفرینی تربت حیدریه که از این ۹۳ پروژه ۳۷ پروژه متعلق به شهرداری تربت حیدریه و ۵۶ پروژه متعلق به سایر ادارات می باشد.

وی ادامه داد: دستگاه‌ها به خصوص دستگاه‌های دولتی باید ۳۰ درصد از اعتبارات خود را برای محلات هدف بازآفرینی هزینه کنند و در بودجه سالیانه پیش بینی نمایند که شهرداری، نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی در اجرای طرح‌ها و پروژه ها در محله‌های هدف بازآفرینی پیشتاز بوده‌اند.

به طور مثال کلانتری کوی چمران یا آسفالت و فرهنگسرای در حال ساخت کوی چمران یا پارک محلی ضیاء الدین از این دست پروژه ها می باشد که بخشی از اعتبار ساخت از تسهیلات ستاد بازآفرینی و بخشی از منابع داخلی آن دستگاه می باشد.

وی تصریح کرد: در زمینه طرح و پروژه های محلات هدف برای اقدام مشترک، اقدامات براساس نیاز اعلام شده از سوی دستگاه‌ها تعریف شده است.

شهردار تربت حیدریه بیان کرد: مهمترین رُکن در زنجیره اقدامات مشترک دستگاهها برای بازآفرینی محلات هدف، حلقه‌های میانی به عنوان تسهیل گر می باشند.

از امامان جماعت فعال و ریش‌سفیدها و معتمدین محله می توان به عنوان ارکان و اعضای حلقه‌های میانی نام برد. همچنین شرکت های تسهیل گری ذیصلاح در کشور هم داریم که در محلات هدف مستقر می گردند و ماموریت های سازمانی را به نیابت از دستگاه ها انجام می دهند. البته در حال حاضر در تربت حیدریه شرکت تسهیل گری نداریم.

وی اشاره کرد: حلقه‌های میانی نیازمندی‌های اهالی محله‌های خود را استخراج و به شهرداری‌ها و سایر دستگاهها اعلام می‌کنند.

فرخ تبار عنوان کرد: در حوزه شهرداری به طور  مثال ۷۸۱ تن قیر در برنامه به‌روزرسانی شده اقدام مشترک به صورت رایگان به شهرداری تربت حیدریه اختصاص داده شده که ۴۸۱ تن  مصرف و تبدیل به آسفالت در این محلات شده و گزارش مصرف به اداره راه و شهرسازی و ستاد بازسازی ارسال گردیده و ۳۰۰ تن دیگر باید استفاده شود.

وی افزود: معابر هدف تعیین شده و همه مقدمات انجام شده که برای ۳۰۰ تن قیر و تولید آسفالت منتظر شرایط جوی مساعد هستیم.

شهردار تربت حیدریه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یک هزار و ۲۹۰ پروانه سهمیه تربت حیدریه در ستاد بازآفرینی بوده که تاکنون ۲۱۷ پروانه با دلایل متعدد مانند رکود مسکن و غیره صادر و ثبت شده است و مابقی از طریق توافقات و صلح نامه های انجام شده و در شرف اقدام می باشد.

وی تاکید کرد: البته در قسمت هایی از طرح، بافت تاریخی( میراث فرهنگی) با بافت فرسوده تلاقی دارند که به دلیل محدودیت های بافت های تاریخی به لحاظ ارتفاع و طبقه، امکان اجرای مشوق های بافت فرسوده که خدا را شکر در سال گذشته برای تربت حیدریه به تصویب رسید، نیست که با انتخاب و فعالیت مشاور ذیصلاح درحال بازنگری و تعیین مجدد حدود بافت تاریخی هستیم تا بافت فرسوده آزاد بشود، یعنی در گذشته حلقه‌ای را که به عنوان بافت تاریخی در نظر گرفته بودند محیط بزرگی داشته و دارد که پس از بررسی مشخص شد در بخش هایی  از گستره بافت تاریخی، ساختمان واجد ارزش  وجود ندارد که آن ساختمان‌ها امروز فرسوده شده اند.

فرخ تبار افزود: چون این گونه ساختمان‌ها در ذیل حریم بافت تاریخی قرار دارند نمی‌توان برای آن پروانه احداث ساختمان با طبقات بالا و تراکم زیاد صادر نمود و مشوق های مصوب بافت فرسوده را اعمال کرد که ان شاء الله با تلاش و خروجی طرح مشاور، این مشکل مرتفع گردد.

شهردار تربت حیدریه بیان کرد: این بازنگری مالکان بناهای فرسوده را ترغیب به دریافت مجوز و نوسازی ساختمان‌ها می‌کند و علاوه بر این مشوق‌های دیگری هم لحاظ شده و قانون درصد تخفیفی را برای آن‌ها پیش‌بینی کرده است.

فرخ تبار اظهار کرد: این می‌تواند بسیار گره‌گشا بوده و موجب می‌شود ساکنان این مناطق به سمت حاشیه‌نشینی و خروج از بافت موجود نشده بلکه بافت موجود را مجدد احیاء کنند.

وی یادآور شد: سیاستی در دهه هشتاد بود که می‌گفت برای نوسازی یک منطقه و محله همه ساختمان‌ها را با ماشین آلات عمرانی، کف تراشی کن و با عملیات تخریب ساختمانها و صاف نمودن  محل آن، شهر جدید و پهنه جدید بساز که نمونه آنرا در قسمت هایی از کوی زعفرانیه تربت حیدریه می توان مشاهده نمود.

این سیاست در دهه ۹۰ تغییر یافت و تبدیل به کلید واژه بازآفرینی شد یعنی مبانی شهرسازی بر پایه بهسازی و نوسازی و احیای محله موجود قرار گرفت.

شهردار تربت حیدریه گفت: عنوان اقدام و اعتبار مورد نیاز و دستگاه مجری را در جدول طرح‌ها داریم اما چون سال جاری رو به اتمام است و اعتبارات پاسخگو نیست، جدول طرح‌ها باید به‌روزرسانی شود و برای اداره بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی استان ارسال شود.

وی اضافه کرد: اظهارات خوب جناب فرماندار در اخذ مجوز ۵ ورزشگاه برای ۵ شهر حوزه شهرستان با جانمایی در محله‌های مصوب بازآفرینی کامل می شود و اگر طرحی هم قرار باشد براساس نیاز روز اصلاح شود این امکان وجود دارد که در برنامه اقدام مشترک ویرایش گردد.

وی همچنین افزود؛ رییس ستاد بازآفرینی شهرستان با جناب آقای فرماندار و دبیر ستاد شهردار می باشد و نیز برنامه اقدام مشترک مشمول هر ۵ شهر واقع در شهرستان می باشد.

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.