مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی:
۸۵ درصد سفرهای مردم به خراسان رضوی از راه جادهای است

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ جعفر شهامت،مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی اظهار کرد: در سال ۱۳۶۲ کشور در شرایط جنگ بود و مشکلات بنادر کشتیرانی را داشتیم و با فرمان امام راحل(ره) در جهت رفع این مشکلات گام برداشتیم. وی تصریح کرد: یکی از گروههای هدف تحریم دشمنان حوزه حمل و نقل بوده که در حوزههای جادهای، ریلی، هوایی و دریایی فعال است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی از ۲۶ آذر تا ۱ دی به عنوان هفته حمل و نقل نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: در این هفته برنامههای باشکوهی به پاس قدرشناسی از تلاشها و زحمات فعالان حوزه راهداری و حمل و نقل جادهای خواهیم داشت. شهامت افزود: طول راههای استان ۲۰ هزار ۶۱۳ کیلومتر بوده که ۱۴ هزار ۱۵۳ کیلومتر راه جادههای شهری و ۱۱۷۹ کیلومتر بزرگراه، ۱۱۱ کیلومتر آزادراه، ۱۲۵۱ کیلومتر راه اصلی و ۳۹۱۹ کیلومتر راه فرعی بوده و در حال حاضر ۴۵ درصد راههای خراسان رضوی نیازمند نوسازی است، ضمن اینکه ۷۸ درصد راههای خرابیهای شدید، سنگین و متوسط دارد.
وی با تاکید بر اینکه ۱۹ درصد شبکه راهی استان فرعی بوده و این عدد در کشور ۱۴ درصد بوده و باید ۵ درصد آن را تبدیل به اصلی کنیم، گفت: برای رفع مشکلات راههای روستایی پیشنهاد دادیم که نگاهها از نوع محرومیتزدایی باشد تا مشکلات جدی راههای روستایی مشهد، سبزوار، درگز، کلات و فریمان را شاهد نباشیم، در ۸ ماه اخیر ۴۵ کیلومتر راه روستایی آسفالت شده و نظر ما روی ۱۰۰ کیلومتر بود که به علت محدودیت منابع مالی میسر نشد، اما میخواهیم که در سال آینده رشد بهتری در این حوزه داشته باشیم.
پمدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی با اشاره به اینکه در سفر استانی هیات دولت ۸۰۰ میلیارد تومان برای سال اول جهت رفع مشکل راههای جادهای خراسان رضوی تخصیص یافت، بیان کرد: در حال حاضر ۱۰۶ قرارداد فعال با ۲۸۰۰ میلیارد تومان داریم و مابقی مبالغ را از دیگر منابع تامین کردیم و پیشبینی ما اتمام کار تا پایان سال ۱۴۰۳ است.
شهامت اضافه کرد: تا شهریور ماه سال ۱۴۰۲ باید ۷۹۶ کیلومتر راه جادهای بهسازی و نوسازی شود و تاکنون ۳۰۱ کیلومتر آن انجام شده است، در کلیدور غربی (محور مشهد، باغچه، نیشابور و سبزوار) ۳۸۱ کیلومتر، کلیدور شمالی (گلبهار، چناران، قوچان، درگز، کلات) ۱۲۷ کیلومتر، کلیدور جنوبی (تربت حیدریه و گناباد) ۲۶۸ کیلومتر و مسیرهای غیرکلیدوری ۷۴۲ کیلومتر (کاشمر، فریمان، تربت جام، تایباد، بجستان و بردکسن) راه جادهای داریم و برنامه داریم تا پایان سال ۱۴۰۱ لکهگیریها به پایان برسد.
وی تصریح کرد: اولویت اول محور غرب بوده که بیشترین میزان تردد را دارد و ۸۵ درصد سفرهای مردم به خراسان رضوی از راه جادهای است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی با ذکر این نکته که در ۸ ماهه نخست امسال رشد ۲۱ درصدی حوادث جادهای و رشد ۲۲ درصدی فوتیهای ناشی از این تصادفات را به نسبت مدت مشابه سال قبل داشتیم، تاکید کرد: ما بر مشکلات راهها واقف هستیم و چیزی به نام راه ۱۰۰ درصد ایمن نداریم، اما میتوان هم راهها و هم نظم ترافیکی را ارتقاء داد تا بتوانیم بهروزی برسیم که تعداد فوتی حوادث جادهای به صفر برسد. شهامت بیان کرد: در نقاط حادثهخیز و پرتصادف طبق دستورالعملهای قانونی اقدام شده و برای این نقاط تامین اعتبار ویژه در نظر گرفته میشود.
پوی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ تعداد ۶۰ نقطه حادثهخیز در استان داشتیم، خاطرنشان کرد: ما پس از گذشت ۳ سال از آن زمان شاهد کاهش ۴۵ نقطهای این نقاط هستیم و تا پایان سال این عدد به ۵۳ نقطه رفع شده میرسد و ۷ نقطه دیگر هم در سال ۱۴۰۲ رفع خواهد شد تا تعداد نقاط حادثهخیز و پرحادثه به صفر برسد.مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه خدمات مسافربری بهخصوص در ایام خاص سال برنامههای خوبی انجام شده، اما کافی نیست و معتقدیم که میتوانیم همانند فرودگاه و راهآهن از پذیرش مسافران فاقد بلیط خودداری کنیم.
شهامت با تاکید بر اینکه ما در ماموریت ویژه دهه پایانی ماه صفر جابهجایی عزاداران رضوی به نقاط مختلف کشور را بهخوبی انجام دادیم و در این خصوص مسافری معطل نماند، گفت: برنامه ما این است ۸۵ درصد زائران با بلیط بیایند و مدیریت بهتری در این خصوص صورت پذیرد.
وی افزود: ما در مناسبتهای شاخص ملی و مذهبی سرویسهای ویژه و فوقالعاده را داریم و برای مراسم سومین سالگرد شهید سلیمانی هم در کنار سرویسهای روزانه مشهد به کرمان، سرویسهای فوقالعاده را متناسب با نیاز و تقاضای مردم خواهیم داشت تا کسانی که تمایل دارند در ۱۳ دی ماه، سالروز شهادت سردار دلها در کرمان باشند مشکلی در بحث حمل و نقل و جابهجایی از مبدا به مقصد و بلعکس نداشته باشند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی تصریح کرد: میزان فروش بلیط اینترنتی در خطوط خارج استان بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است و میخواهیم که این عدد را به ۸۰ درصد برسانیم.
شهامت با ذکر این نکته که در حال حاضر ۶۷ مجمتع خدمات بین راهی در سطح استان داریم که ۳ تای آن از ابتدای امسال تاکنون به بهرهبرداری رسیده است، تاکید کرد: ما به جهت تعداد این مجتمعها کمبود نداریم، اما برای زمانهای خاص نیازمند ایجاد مکانهای موقت هستیم، فاصله ۳۰ کیلومتر برای زمانهایی مانند ایام نوروز زیاد است و ممکن است که برای راننده و سرنشینان ایجاد خطر کند، فاصلهای که باید کوتاهتر شود.
وی بیان کرد: در استان ۷۶۸ دستگاه اتوبوس با میانگین سنی ۲۸ سال داریم که ۶۸ درصد آن فرسودهاند و باید در جهت نوسازی ناوگان اقدام شود. مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی اضافه کرد: همچنین در حوزه ترانزیت و واردات و صادرات هم بیش از ۲۰۰ هزار کامیون و تریلی از مرزهای استان گذر کردند که نسبت سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشته است و مرزهای دوغارون، لطفآباد و سرخس بیشترین میزان تردد را داشتند و میزان ترانزیت ورودی و خروجی در مجموع ۴۷ درصد رشد داشته است.
شهامت در پایان گفت: سامانه ۱۴۱ بهصورت شبانهروزی فعال است و مردم میتوانند شکایات، انتقادات و پیشنهادات خود را با این سامانه مطرح کنند، در ۸ ماهه امسال ۲۵۸ هزار ۸۴۵ تماس با این سامانه گرفته شده که میانگین روزانه آن ۱۲۳ تماس بوده است و کارشناسان مستقر در مشت خطوط این سامانه تلفنی بهلحظه پیگیر درخواستها و شکایات مردم هستند.
پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0