تاریخ انتشار : جمعه 23 آوریل 2021 - 12:28

در روز ملي گفتاردرماني و همزمان با روز تولد استاد سخن، سعدي، مطرح كرد؛

والدين، اختلالات زباني و گفتاري كودكان را جدي بگيرند

والدين، اختلالات زباني و گفتاري كودكان را جدي بگيرند

سرپرست بهزيستي خراسان رضوي از ارائه‌ي خدمات گفتار درماني در مراكز توانبخشي تحت نظارت بهزیستی به كودكان دچار اختلالات زباني و گفتاري خبر داد.


به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ دكتر مسعود فيروزي كه امروز به مناسبت روز ملي گفتار درماني با اعلام اين خبر افزود: مراكز توانبخشي روزانه و شبانه‌روزي بهزيستي در همه‌ي رده‌هاي سني، خدمات گفتار درماني به توانخواهان ارائه مي‌كنند كه اين امر باعث افزايش توانمندي مددجوياني مي‌شود كه به دلايل مختلف مثل كم‌تواني ذهني، اوتيسم، كم‌شنوايي، فلج مغزي و آسيب‌ها و بيماري‌هاي مغزي بزرگ‌سالان دچار انواع اختلالات گفتار و زبان شده‌اند و از مهم‌ترين ابزار ارتباطي محروم‌اند.


وی بخشي از مشكلات گفتار را مربوط به نقص دستگاه شنوايي دانست و گفت: گفتار درمانگران، خدمات بسيار گسترده‌اي به توانخواهان بهزيستي ارائه مي‌كنند كه بخشي از اين خدمات در مراكز دولتي و قسمتي در مراكز غير دولتي و مراكز عمومي درماني ارائه مي‌شود.


به گفته‌ي دكتر فيروزي در حال حاضر ۸۰ مركز توانبخشي روزانه در سراسر استان فعال هستند كه كودكان كم‌شنوا، كم‌توان ذهني، داراي اختلال اوتيسم، داراي معلوليت جسمي حركتي كه اغلب مشكلات گفتاري نيز دارند را آموزش مي‌دهند و روش‌هاي درماني خاصي را براي رفع اين مشكلات بكار مي‌برند.


سرپرست بهزيستي خراسان رضوي، نام‌گذاري روز تولد سعدي شيرين سخن و روز ملي گفتار درماني را يكي از تصميمات خوب در كشورمان دانست و گفت: شيخ سعدي، به استاد سخن و معلم اخلاق و رفتار انساني در جهان شهرت دارد كه اين امر باعث افتخار ايرانيان است.


وي افزود: كودكان ما از ابتداي سن ادراك در خانواده و محيط اطراف از جمله رسانه‌هاي جمعي، با سخنان و حكايات سعدي كه از شيرين‌ترين قصه‌هاي زبان فارسي است آشنا مي‌شوند و از همان دوران كودكي، او را در ذخيره‌ي فرهنگي خود قرار مي‌دهند كه يكي از انباشته‌هاي فكري او تا پايان زندگي محسوب مي‌شود.


دكتر فيروزي گفت: كودكاني كه از نمعت گفتار و زبان برخوردار هستند مي‌توانند اين يادگار ادبي و فرهنگي را بهتر و كامل‌تر درك كنند و طعم شيرين سخن‌پراكني اين استاد اخلاق و انسانيت را احساس نمايند.


وي از والدين و خانواده‌ها خواست، ارزش زبان و گفتار در كودكان خود را بشناسند و از همان ماه‌هاي اول تولد در گفتار و تكلم او دقت لازم را داشته باشند كه بتوانند به موقع براي رفع نقايص گفتاري، ارتباطي و زباني او اقدام نمايند.


دكتر فيروزي، نقص گفتار و زبان را ويژگي‌ مشترك در كودكان دچار معلوليت شنوايي، معلوليت گفتاري، كودكان اوتيستيك، كودكان كم توان ذهني و برخي ديگر از معلوليت‌ها دانست و گفت: بيشتر مشكلات گفتاري و زباني با كمك گفتاردرمانگر‌ها و اديولوژييست‌ها و لوازم كمك‌توانبخشي قابل رفع است.


اين شنوايي‌شناس گفت: اگر خانواده‌ به موقع در شناسايي مشكل گفتار و زبان كودك اقدام كند و درمان را به موقع آغاز نمايد، مشكل تا حدود زيادي، قابل حل است.


وي تأكيد كرد: عدم توان زباني و گفتاري كافي بخصوص در كودكان، علاوه بر كم‌تواني در بيان خواسته‌ها و ايجاد ارتباط براي زندگي اجتماعي، باعث سرخوردگي و خجالت‌زدگي در بين همسالان مي‌شود كه مشكلات كودك را مضاعف مي‌سازد.


وي در همين زمينه تأكيد كرد: به همين دليل، وظيفه‌ي والدين براي سلامت زبان و گفتار كودكان‌شان سنگين است و از هيچ‌گونه نقص و اشكالي در بيان، ارتباط، زبان، ، شنوايي و گفتار در فرزند‌شان غفلت كنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.