تاریخ انتشار : دوشنبه 21 فوریه 2022 - 12:21

فلسفه دادگستری وعدلیه برای احقاق حقوق مردم وجلو گیری از هرج ومرج است

فلسفه دادگستری وعدلیه برای احقاق حقوق مردم وجلو گیری از هرج ومرج است
زاهدیان گفت: رمز توسعه کشورهای پیشرفته، احترام به نهادهای مدنی مستقل است و کانون وکلا در طول ۶۹ سال فعالیت خود سعی در حفظ استقلال خود داشته است.

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛در نشست خبری که به مناسبت هفتم اسفند سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل مدافع باحضور دکتر مجتبی زاهدیان رئیس کانون وکلا ی دادگستری ومحمد مشتاقی نایب رئیس کانون وکلا برگزار شد.
دکتر زاهدیان ضمن تشکر از حضور خبرنگاران وتبریک سالروز استقلال کانون های وکلای دادگستری علت برگزاری جشن در هفتم اسفند ماه را این گونه بیان کرد: مباحص مربوط به حوضه وکالت در دادگستری بعد از انقلاب مشروطه آغازشد، اما تمام کمال این کانونها زیر مجموعه وزارت عدیله آن زمان بود و شرایط وکیل شدن نحو رسیدگی به تخلفات، تعلیق واعطای پروانه در اختیار این وزارت بوده است.
وی درخصوص وظایف وکلا در احقاق حقوق مردم افزود: اگر شخصی بعنوان وکیل در تلاش از حمایت حقوق مردم باشد نباید دقدقه تصدیق پروانه وکالت خود را داشته باشد.
زاهدی با بیان اینکه در ۷اسفند۱۳۳۱ با روی کار آمدن مرحوم مصدق و نخست وزیری ایشان واختیاراتی که مجلس به او داده بود لایه استقلال کانونهای وکلا دادگستری را تنظیم وتصویب شدو ساز کار اداره کانون وکلا از دست عدلیه خارج وکار نظارت بر تخلف وکلا امور اداری به کانون های وکلا دادگستری واگذار شد.
رییس کانون وکلای خراسان اظهار کرد: برای ایجاد عدالت در کنار قوه قضاییه، نیاز به وکلای مستقل است تا مطالب صحیح را در اختیار قاضی برای صدور رای بگذارد و نبود وکیل و یا استقلال وی، در برخی موارد منجر به ادامه اختلاف و یا انتقام‌گیری شخصی می‌شود.

زاهدیان با اشاره به بیانیه گام دوم که از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شده است، افزود: یکی از موارد مورد تاکید رهبری برای داشتن ایرانی قوی و مستحکم، وجود نهادهای مدنی مستقل است.

او ادامه داد: برخی از وکلای این مجموعه در ارائه خدمات اجتماعی رایگان سعی بسیار دارند، به طوریکه کمیسیون معاضدت قضایی این کانون بیش از ۲۰۰ عضو دارد که وکالت افراد کم‌بضاعت و یا ارائه مشاوره قضایی به آنها را بر عهده دارند.

به گفته وی، همچنین اقدامات خوبی در سطح شهر با حمایت شورا و شهرداری مشهد در موضوع شهر ترمیمی صورت گرفته است تا تعداد پرونده‌های ورودی به محاکم قضائی کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

رییس کانون وکلای دادگستری خراسان بیان کرد: برگزاری اردوهای جهادی از دیگر اقدامات این کانون در راستای عمل به وظیفه اجتماعی است تا مردم در نقاط کمتر برخوردار شهری و روستایی از خدمات معاضدت قضایی وکلا استفاده کنند.

وی گفت: همچنین در هفتم اسفند سال جاری که مصادف با سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری است، ۴۷ نفر از وکلای شهر مشهد به افراد مراجعه کننده خود، مشاوره حقوقی رایگان خواهند داد.

زاهدیان با اشاره به اینکه برای بهره‌مندی بهتر مردم از خدمات وکلا، در شهریور پارسال کانون وکلای خراسان شمالی مستقل شد، افزود: اکنون به دنبال استقلال کانون وکلای استان خراسان جنوبی هستیم که فرآیند آن در حال طی شدن است.

رییس کانون وکلای دادگستری خراسان  افزود: بعد از جدا شدن خراسان شمالی از این کانون، در حال حاضر حدود ۲ هزار  و ۴۰۰ وکیل در استانهای خراسان رضوی و جنوبی در حال فعالیت هستند. همچنین تعداد ۳۰۰ کارآموز هم به زودی به جمع این افراد افزوده خواهند شد، این در حالی است که اکنون حدود ۵۰ وکیل مهمان نیز مشغول به فعالیت حقوقی هستند.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری حدود ۱۰ پرونده وکلا مورد تعلیق قرار گرفته است،گفت: حدود ۳۵ درصد وکلای در سال گذشته پرونده وکالت خود را تمدید نکرده‌اند.

پایان پیام/شریف آباد/مشهد

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

" alt="" title="" alt="" />