مدير كل بهزيستي خراسان رضوي در نشست خبري گرامیداشت چهل و دومین سالروز تشکیل سازمان بهزیستی؛
خدمت به مددجويان در اولويت آرمانهاي انقلاب اسلامي است

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ مسعود فیروزی، مدير كل بهزيستي خراسان رضوي در نشست خبری با حضور خبرنگاران مطبوعات استان و نمايندگان رسانههاي مجازي برگزار گرديد جمعيت هدف سازمان بهزيستي را جزو اقشاري برشمرد كه خدمت به آنها در راستاي آرمانها و اهداف انقلاب اسلامي است.
ایشان با اشاره به بيانيه گام دوم انقلاب كه توسط رهبر معظم انقلاب تدوين و اعلام شده است گفت: در مقدمهي اين بيانيه بر عدم خيانت به آرمانهاي انقلاب اسلامي در چلهي اول، تأكيد شده است.
وي گفت: امام خميني و رهبري انقلاب اسلامي، هرگز از آرمانهاي خدمت به مستضعفين كه ولينعمتان انقلاب هستند عدول نكرده و تمام امكانات و تواناييهاي دولت و نظام را براي اين امر مهم بسيج نمودهاند.
وي ضمن اشاره به تاريخچه تشكيل سازمان بهزيستي گفت: اين سازمان با هدف خدمت به خانواده به عنوان ركن اساسي جامعهي اسلامي تشكيل شده و تمام وظايف و تكاليف آن، خانوادهمحور ميباشد.

فيروزي به جامعهي هدف بهزيستي در استان خراسان رضوی اشاره كرد و گفت: تقريبا ۱۰ درصد جمعيت استان به صورت مستقيم از بهزيستي خدمات ميگيرند كه گسترهي عظيمي از جمعيت را شامل ميشود.
وي يادآور شد: هر ماه ۱۶ ميليارد تومان يارانه به مراكز تحت نظارت بهزيستي پرداخت ميشود و نزديك به ۶۵۰ هزار نفر در قالب خانوارهاي مددجويان، از خدمات اين سازمان بهره ميبرند. مدير كل بهزيستي خراسان رضوي از پرداخت ۲۰۰ ميليارد تومان تسهيلات اشتغالي در سال گذشته به مددجويان جوياي كار خبر داد و گفت: در بيشتر سالهاي برنامه ششم، بهزيستي خراسان رضوي بالاتر از تعهد خود، اشتغال ايجاد كرده كه با كمكهاي بلاعوض و تسهيلات ارزان، محقق ميگيرد و براي ساير مددجويان نيز بين ۵۰ تا ۱۰۰ ميليون تومان كمك بلاعوض پرداخت ميشود.
فيروزي همچنين از كمك وديعه مسكن براي مددجويان مستأجر خبر داد و گفت: امسال ۲۰ ميليارد تومان براي اين موضوع اختصاص يافته كه به صورت وام قرض الحسنه بدون بهره به مددجويان تعلق ميگيرد كه در شهرهاي بالاي ۲۰۰ هزار نفر ۲۰۰ ميليون تومان و در شهرهاي زير ۱۰۰ ميليون جمعيت ۱۰۰ ميليون تومان به مستأجران پرداخت ميشود.
وي از نقش رسانهها در فرهنگسازي و گفتمانسازي را یک راهبرد مهم خواند گفت: رسانهها به خاطر تأثير بالايي كه بر افكار عمومي دارند ميتوانند دستگاههايي را كه در زمينه آسيبهاي اجتماعي در خصوص همكاري با بهزيستي وظيفهمند هستند ترغيب و تشويق كنند و يا با فشار افكار عمومي، مطالبهگري داشته باشند.
به گفته فيروزي، در زمينه ورزش، مسكن، اشتغال، فرهنگسازي و ساير زمينههاي زندگي معلولين، بهزيستي هيچگونه وظيفهمندي قانوني ندارد و صرفا به عنوان تسهيلگر از دستگاههاي متولي اين موضوعات، حقوق معلولين را مطالبه مينمايد.
مدير كل بهزيستي خراسان رضوي خاطر نشان كرد: تقريبا در تمام آسيبهاي اجتماعي، بين ده تا بيست دستگاه طبق آييننامهها و شيوهنامههايي كه به تصويب دولت رسيده، وظيفهمند هستند که ضمن تشکر از دستگاه قضایی که همکاری و تلاش جدی دارد انتظار داریم ساير شركاي دولتي، همکاری و همراهی خودشان را بیشتر کنند. فيروزي در زمينه كودكان كار و خيابان گفت: بهزيستي تمام خدمات خود را براي همهي كودكان كار و خيابان گذشته از نژاد و مليت و قوميت به
طور مساوي ارائه ميدهد و مواردي كه كودك يا خانوادهاش مسائل پناهندگي يا اقامت موقت و مانند اينها دارند اين اداره كل اتباع استان است كه به موضوع رسيدگي دارد و ما به عنوان بهزيستي، به كساني كه از اين جهت مشكلي ندارند تمام خدمات ساماندهي، كمك به اشتغال، توانمندسازي خانواده و تحصيل فرزندان را بدون استثنا ارائه ميدهيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه خوشبختانه آمار مراجعات اورژانس اجتماعي در سه ماه اول امسال نسبت به ميانگين سال گذشته كاهش يافته گفت: به نظر ميرسد كاهش مصيبت بيماري كرونا و پايان خانهنشينيهاي اجباري در كاهش خشونتهاي خانگي و مراجعات اورژانس اجتماعي مؤثر بوده است.
وي در زمينه تحليل علل آسيبهاي اجتماعي گفت: هر آسيب، علت خاص خود را دارد و ما در مقام تحليلگر علل و عوامل آسيبها نيستيم اما با مداخلهي تخصصي، تلاش ميكنيم آسيبها را كاهش و تبعات آن بر افراد و خانواده را به حداقل برسانيم.
۴۰ هزار معلول در برنامه توانبخشي مبتني بر جامعه از بهزيستي خدمات ميگيرند
معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي نيز در اين نشست گفت: پروندههاي ۱۳۰ هزار نفري مددجويان خراسان رضوي فقط ۲ هزار نفر كمتر از تهران است و از ساير استانها بيشتر است. حميدرضا عليزاده با بيان اينكه ۴۰ هزار نفر معلول از خدمات برنامه توانبخشي مبتني بر جامعه خدمات دريافت ميكنند گفت: ۴۳۰ تسهيلگر در اين
برنامه فعاليت دارند و امسال ۱۰ ميليارد تومان اعتبار براي اين موضوع اختصاص يافته است.
وي گفت: تعداد صندوقهاي خودياري معلولين روستايي در سال ۹۹ بيش از ۳۵ صندوق بوده كه اينك به ۹۰ صندوق رسيده است.
وي گفت: در اين صندوقها معلولين و خانوادههاي آنها در گروههاي ۵ تا ۱۵ نفره مشغول فعاليت معيشتي ميشوند كه در اين مسير از كمكهاي بلاعوض بهزيستي و تسهيلات ارزانقيمت بهرهمند ميشوند.
عليزاده از اختصاص ۷۰۰ ميليون تومان براي خريد وسايل كمك توانپزشكي خبر داد و گفت: امسال جشنوارههاي بازيهاي بومي محلي را در تمام شهرستانهاي استان در بين گروههاي هدف برگزار ميكنيم.
وي همچنين از بررسي ۲ هزار ساختمان دولتي در زمينه دسترسپذيري براي معلولين در سطح ادارات كل خبر داد و گفت: در اين زمينه هنوز مشكلات زيادي وجود دارد و بعضي دواير حتي حداقلهاي دسترسپذيري را هم انجام ندادهاند.
خشونتهاي خانگي در حال افزايش است
معاون اجتماعي بهزيستي خراسان رضوي نيز در اين نشست خبري با اشاره به اهميت و حساسيت آسيبهاي اجتماعي استان گفت: در سال گذشته بيش از ۲۰ هزار تماس با اورژانس اجتماعي در زمينههاي مختلف صورت گرفته كه در ميان آنها كودكآزاري، همسرآزاري، معلولآزاري و همسرآزاري از فراواني بيشتري برخوردار بودهاند.
شهره شاهرودي گفت: طرح اقدام و عمل كه در خراسان رضوي اجرا گرديده، براي واگذاري بخشهايي از برنامهي ساماندهي كودكان كار و خيابان به بخش غير دولتي طراحي شده است.
وي از افزايش خشونت خانگي در بين موارد تماس با فوريتهاي اجتماعي خبر داد و گفت: عوامل متعددي در اين زمينه مؤثر هستند كه بهزيستي نقشي در كاهش اين عوامل ندارد و تنها به تبعات اين آسيبها و ارائه خدمات به آسيبديدگان ميپردازد كه حمايتهاي اجتماعي رواني و ايجاد محيط امن موقتي براي خشونتديدگان است.
شاهرودي گفت: دو مركز نداي مهر و راه نوين براي خدمات سرپايي براي مددجوياني است كه مورد خشونت قرار گرفته و جايي براي پناه آوردن و آرامش ندارند.

۷۰۰ مددجو تحت حمايت برنامه صيانت از بهبوديافتگان قرار ميگيرند
معاون پيشگيري بهزيستي خراسان رضوي نيز در اين نشست خبري گفت: ۲۰۴ نفر از مددجويان دچار اختلال هويت جنسي در استان خراسان رضوي زندگي ميكنند كه شناسايي شده و خدمات بهداشتي، مشاورهاي، مددكاري و روانشناختي دريافت ميكنند.
غلامحسين دلبري افزود: در زمينه تغيير جنسيت، ما نقش تسهيلگر را داريم كه اين افراد را به مراكز درماني راهنمايي و كمكهايي را براي تغيير جنسيت به آنها ارائه ميكنيم تا بتوانند زندگي آرامتري را بگذرانند.
وي در خصوص اعتياد نيز گفت: در حال حاضر ۵ هزار و ۵۰۰ معتاد متجاهر در ۲۲ مركز در كل استان نگهداري و بازتواني ميشوند.
دلبري يادآور شد: بيشتر دغدغهي ما بر مسئلهي صيانت از بهبوديافتگان متمركز است كه با كمك سازمان بهزيستي كشور امسال چند مركز براي اين منظور تأسيس ميشود.
وي خاطر نشان كرد: امسال ۷۰۰ مددجو را تحت پوشش برنامهي صيانت ميگيريم و براي هر مددجوي جوياي كار ۱۰۰ ميليون تومان تسهيلات ارزان قيمت اختصاص ميدهيم.
وي همچنين با برشمردن مراكز كاهش آسيب اعتياد گفت: در هفته بهزيستي سه واحد كانكس كاهش آسيب در مناطق آسيبخيز مشهد بهرهبرداري ميشود.
پایان پیام/شریف آباد/مشهد
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0