نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی خواستار شد؛
توصیه به اخلاق در انتخابات را نباید فراموش کرد

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ حجت الاسلام و المسلمین نوری، نماینده ولی فقیه و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی در این جلسه با بیان این که نامزدها پیش از انتخابات با یکدیگر صمیمی هستند، اما متاسفانه پس از مشخص شدن تایید صلاحیت آنها، طرفداران و حتی خود نامزدها اقدام به توهین و تخریب یکدیگر می کنند و فضای تخریب، تهمت و تمسخر در انتخابات پر رنگ می شود، در حالی که باید از این فضا بهره برداری درست کرد و فرصتی است تا بینش مردم تکامل پیدا کند، تصریح کرد: در کنار دعوت به مشارکت نباید توصیه به اخلاق را فراموش کرد و نامزدها باید اخلاق مداری را سرلوحه فعالیت های انتخاباتی خود قرار دهند.
وی بر ورود صدا و سیما برای ارائه برنامه های انتخابات و فرهنگ سازی در این زمینه که هر فردی به تخریب اقدام کرد مردم آن را به عنوان کار ضد ارزشی به حساب آورند، تصریح کرد: جریمه کاندیدهایی که علیه دیگر کاندیداها حرف می زنند باید این باشد که مردم آن را به عنوان یک کار ضد ارزشی به حساب آورند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بر اجرایی کردن اسناد بالا دستی تاکید کرد و از این که استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا نسبت به اجرایی کردن آن اقدام کنند.
حجت الاسلام نوری در خصوص نظم بخشیدن به جلسات شورای فرهنگ عمومی و ارائه اقدامات صورت گرفته و اجرایی شدن دستورالعمل های مصوب شده در جلسات نیز خواستار ارائه تقویم شورای فرهنگ عمومی برای برگزاری منظم جلسات شد.
امام جمعه بجنورد با بیان این که شورای فرهنگ عمومی در تبیین سبک زندگی صاحب نظر است، مراسم عروسی و عزا را مردمی خواند و گفت: این مباحث را باید در بطن جامعه ببریم و مردمی کنیم و گرداننده مجالس نیز باید پای کار بیاند تا تبیین درستی در خصوص نحوه برگزاری مراسم صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: مصوبات شورای فرهنگ عمومی را نیز می توان برای روحانیون مستقر و طرح هجرت و مداحان ارسال کرد تا نسبت به فرهنگ سازی اقدام شود.
حجت الاسلام نوری ادامه داد: صدا و سیما نیز باید بستری را آماده کند تا مباحث شورا از طریق رسانه ملی برای فرهنگ سازی ارائه شود.
در ادامهمعاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی نیز با بیان این که شورای فرهنگ عمومی مسیری در جهت اعتلای فرهنگ جامعه،شناسایی، سنجش استعدادها، قابلیتها و توانمندیهای فرهنگی استان است، از اسناد بالادستی حوزه فرهنگ عمومی به عنوان چراغ و نقشه راه نام برد و گفت: تمام دستگاه های اجرایی استان موظف به اجرایی کردن این اسناد هستند.
علی بیگ زاده از این که باید تمامی دستگاهها اهتمام لازم برای اجرای راهبردهای شورای فرهنگ عمومی استان را داشته باشند، اظهار کرد: اجرای اسناد بالادستی فرهنگی متعلق به یک دولت نیست و باید به عنوان نقشه راه ما در راستای اعتلای فرهنگ عمومی قرار گیرد.
وی هم چنین بر اصلاح برخی آداب و رسوم سوگواری ها تاکید کرد و از این که باید با فرهنگ سازی مناسب، مخارج هنگفت این نوع مراسم ها را به سمت امور خیریه سوق دهیم، سخن گفت.
وی ۲۸خرداد را روز ملی و بزرگ برای ایرانیان دانست و تصریح کرد: وظیفه همه ما برای برگزاری انتخاباتی با حضور گسترده مردم و همراه با شور و نشاط است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز در ادامه این نشست از این که ۸ سند شامل سند ارتقای فرهنگ وقف، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، مصرف بهینه آب، ترویج فرهنگ ورزش همگانی و ارتقای فرهنگ سلامت، ارتقای فرهنگ زیارت و گردشگری مذهبی، سند ارتقای حفاظت از محیط زیست و برنامه ارتقای فرهنگ مراسم و راهپیمایی اربعین در شورای فرهنگ عمومی کشور تصویب شده و در اردیبهشت ماه سال جاری ابلاغ شده است، گفت: ۸ دستگاه متولی مشخص شده است تا بدان بپردازند، ضمن این که اعضای شورای فرهنگ عمومی نیز در اجرای آن موثر هستند و باید مشارکت داشته باشند.
حسین فرخنده در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ساماندهی مجالس ترحیم و سوگواری از این که اصلاح و تغییر برخی از آداب و عادات مراسم ها همواره از دغدغه های عموم مردم و خواص جامعه بوده اما عوامل مختلف دست به دست هم داده اند تا این تغییرات و اصلاحات بخوبی انجام نشود و یا با کندی همراه شود، اظهار داشت: اصلاح برخی عادات اجتماعی در مراسم ترحیم و سوگواری ازین قبیل است و با وجود این که گاهی مردم یقین دارند برخی از این عادات درست نیست اما توان دست کشیدن از این رسوم را ندارند و منتظرند دیگران آغازگر عبور از آن باشند.
وی ادامه داد: گاهی هم عده معدودی در سطح جامعه ورود می کنند اما چون تعداد آنها کم است تاثیر چندانی ندارد و گاهی هم عبور از یک رسم و عادت مستلزم جایگزین مناسب است که کمتر معرفی می شود.
فرخنده از این که کرونا در کنار تهدیدات گسترده ای که در عرصه های مختلف ایجاد کرده با فرصت هایی هم در عرصه های اجتماعی همراه بوده است، سخن گفت و تصریح کرد: در واقع کرونا کمک کرد تا برخی از عاداتی که ریشه های عقلی و شرعی ندارند، حذف شود و خوشبختانه میزان ازدواج در سال گذشته نسبت به سال 98، ۷ درصد افزایش داشته است و در ۲ ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه، شاهد رشد ۳۷ درصدی بودیم که حذف تشریفات و اسان شدن ازدواج عامل اصلی بوده است.
در ادامه حجت الاسلام رفیعی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی نیز در این جلسه طرح ساماندهی مجالس ترحیم و سوگواری را تشریح کرد و در خصوص وظایف دستگاه های اجرایی نیز در این زمینه توضیحاتی ارائه کرد.
بر این اساس، در این جلسه که دو طرح موضوع اجرای ۸ سند مصوب شورای فرهنگ عمومی کشور در استان و ارائه طرح ساماندهی مجالس ترحیم و سوگواری از سوی اداره کل تبلیغات اسلامی مطرح شد هر یک از اعضا به ارائه نظرات خود در خصوص مباحث مطرح شده پرداختند.
پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0