تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 11 مارس 2021 - 0:49

به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد؛

برگزاری نشست تخصصی ظرفیت های تمدن ساز انقلاب اسلامی در مشهد

برگزاری نشست تخصصی ظرفیت های تمدن ساز انقلاب اسلامی در مشهد

نشست تخصصی ظرفیت‌های تمدن‌ساز انقلاب اسلامی با بررسی کتاب تمدن نوین اسلامی با محوریت آرا و اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در مشهد برگزارشد.

به گزارش خبرنگار سایه خاوران؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این نشست که با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن مهدوی‌مهر، رئیس سازمان علمی‌فرهنگی آستان قدس رضوی؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین کندری، معاون پژوهشی حوزۀ علمیۀ خراسان؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین دكتر الويري، عضو هيئت‌علمي دانشگاه باقرالعلوم و دکتر رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری در تبیین تمدن نوین اسلامی و مراتب سه گانه آن خودسازی، جامعه سازی و تمدن سازی را مطرح کردند.

جعفر مروارید افزود: در نشست ظرفیت های تمدن ساز انقلاب اسلامی از کتاب تمدن نوین اسلامی که تالیف حجت الاسلام سعیدی فاضل است در این نشست رونمایی شد وقتی از تمدن نوین اسلامی سخن می گوییم به تاریخ پر فراز و نشیب دیدگاههایی که در فضای اجتماعی و سیاسی نسبت به تمدن وجود دارد باید اشاره کنیم.

وی ادامه داد:  واقع گرایی که همیشه پاشنه آشیل تفکرات و نظریات سیاسی و اجتماعی بوده است و یک نظریه ایده آل گرا و آرمانشهر غیر قابل تحقق نوشته می‌شده در دیدگاه رهبری تبدیل به یک واقع گرایی مبتنی بر تجارب انقلاب اسلامی است.

حجت الاسلام روح الله سعید فاضل نویسنده این کتاب هم گفت: ترسیم منظومه فکری رهبر معظم انقلاب در موضوع تمدن نوین اسلامی و بازخوانی اندیشه‌های معظم له جهت پی ریزی نقشه حرکت علمی از جمله اهداف نوشتن این کتاب است.

حجت الاسلام سعیدی فاضل با اشاره به معرفی اثر خود اظهار داشت: ۸۴درصد از این اثر استخراج بیانات مقام معظم رهبری در باب تمدن نوین اسلامی از سال ۵۹ تا ۹۸ است که به صورت مستقیم نقل شده، ۴درصد اجتهاد ما بر مبنای دیگر بیانات ایشان است و ۱۲درصد نیز انطباق است که در این بخش نزدیک‌ترین تعاریف به نظرات مقام معظم رهبری ذکر شده و برای آنها مؤیداتی از نظرات رهبری انقلاب آورده شده است.

نویسندۀ «تمدن نوین اسلامی»، ترتیب و دسته‌بندی، حفط امانت دِلالی کلام، بهره‌برداری منابع بسیار در مقیاس عنوان کتاب و درج نمودارهای مختلف برای دسترسی‌های راحت‌تر را از دیگر نقاط قوت اثر خود برشمرد.

منتخب دوازدهمین جشنوارۀ بین‌المللی انتخاب کتاب سال رضوی، همچنین با بیان اینکه این اثر دارای کاستی‌هایی است، به برخی از آنها اشاره کرد و گفت: تبیین نشدن برخی از دلالت‌های رهبر انقلاب، رعایت نشدن موردی برخی اولویت‌های کلامی، نبودِ بستر معرفی کتاب و همچنین چاپ کتاب در ۴ جلد به جای ۲ جلد، مواردی است که می‌توان به عنوان نقایص این اثر ذکر کرد.

در ادامه عضو هيئت‌علمي دانشگاه باقرالعلوم نیز به ضرورت ایفای نقش نخبگان در احیای تمدن اسلامی اشاره و تأکید کرد: سهم نخبگان، مدیریت افکار تودۀ مردم است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین الويري رشد مطالعات تمدنی را در سال‌های اخیر چشمگیر و محسوس ارزیابی کرد و گفت: تک تک این آثار جوانه‌هایی ست که نوید بهار را می‌دهد اما در نگاه کلی این مطالعات در مقایسه با اقداماتی که در سطح دنیای عرب یا جهان اسلام اتفاق می‌افتد، فاصله دارد.

وی با تأکید بر اینکه اندیشه‌های مقام معظم رهبری قدرت برابری با بسیاری از اندیشه‌های دنیا و حتی شاخص شدن را دارد، از لزوم گفتگو با اندیشمندان جهان سخن گفت.

مدیر انتشارات حوزه علمیه خراسان رضوی در ادامه در حاشیه این نشست گفت: نشست ظرفیت های تمدن ساز در انقلاب اسلامی با معرفی کتاب تمدن نوین اسلامی که با محوریت آرا واندیشه های مفام معظم رهبری  به رشته تحریر درآمده در ۴ جلد در انتشارات حوزه علمیه خراسان به چاپ رسیده است.

هادی حصاری اظهار داشت: اساتیدی همچون حجت الاسلام الویری از قم و نیز حجت الاسلام غلامی که از تهران بصورت وبیناری حضور داشتند جهت بررسی کتاب حضور داشتند.

مدیر ترویح و گسترش پژوهش حوزه علمیه خراسان رضوی تصریح کرد: هدف از این برنامه پرداختن به مباحث تخصصی در حوزه تمدن نوین اسلامی و ارایه الگویی در خصوص نگاه تمدنی در جامعه جهانی است که بهترین شاخص و نکته‌ که بطور خاص حضرت آقا و مقام معظم رهبری به آن دارند می توان اشاره کرد که این  اتفاقات از سال ۵۹  بعد در این ۴۰ ساله در این کتاب منعکس شده است. البته این اتفاق به قبل از آن هم برمی‌گردد .

 حصاری بیان کرد: البته سلسله نشست‌های مرتبط با حوزه تمدن نوین اسلامی در سطح حوزه در معاونت پژوهش های خراسان رضوی برگزار می‌شود که یکی از اتفاقات مبارک همین کتاب بوده که در این جلسه به بحث و بررسی پرداخته شده، بناست که در سال آینده با همین مجموعه که سازمان نهاد کتابخانه های آستان قدس رضوی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی و حوزه بتوانیم سلسله جلساتی را بصورت ماهانه یا از کتاب هایی که از انتشارات حوزه علمیه خراسان و یا منشوراتی از اساتید دیگر برگزار کنیم.

 وی در ادامه مطلب فوق افزود: این شروعی باشد برای  مباحثی از موضوعات مورد نیاز جامعه، نظام،  حوزه علمیه و بخش بین الملل  زیرا رسالتی که ترسیم شده که حوزه علمیه بالاخص معاونت پژوهش آنرا دنبال می کند رسالت تولید علم است.

حصاری با اشاره به منشورات تولید شده از حوزه علمیه خرایسان افزود: حوزه علمیه خراسان بیش از ۶۰ عنوان جلد کتاب را به چاپ رسانده است که همین رویه در سال آینده به قوت خود باقی می ماند.

کتاب تمدن نوین اسلامی با محوریت آرا و اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب توسط حجت الاسلام روح الله سعیدی فاضل نوشته شده و توسط انتشارات حوزه علمیه خراسان در چهار جلد آذر ماه سال گذشته در نمایشگاه پژوهش حوزه علمیه خراسان رونمایی شد.

در جلد نخست این کتاب ماهیت، سیرتاریخی، امکان­ سنجی و ضرورت، پایه­‌ها و شاخصهای تمدن نوین اسلامی و در جلد دوم ابعاد و اهداف تمدن نوین اسلامی و تمایز آن با تمدن غرب و ظرفیت­‌های تمدن ساز انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است.

همچنین در جلد سوم این کتاب  به بررسی مراحل دستیابی به تمدن نوین اسلامی پرداخته شده ­است. الزامات، راهبردها و موانع دستیابی به تمدن نوین اسلامی و نسبت گام دوم انقلاب با تمدن سازی نوین اسلامی نیز محتوای جلد چهارم را تشکیل می دهد.

/فهیمه صدقی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

" alt="" title="" alt="" />