با همکاری آستان قدس رضوی و آستان حضرت معصومه صورت پذیرفت؛
امضای تفاهمنامه میان آستان مقدس رضوی و آستان حضرت معصومه(س)

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ در دیدار مشترک رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و معاون فرهنگی و معارف آستان حضرت معصومه(س) و همچنین مدیر کتابخانه، موزه و اسناد حرم کریمۀ اهل بیت(ع)، تفاهمنامۀ همکاری مشترک بین این دو عتبه مقدس برای مدت دو سال به امضا رسید.
تهیه، تدوین و ترجمه متون علمی طرفین، همکاری فنی و مشاورهای در زمینه ساماندهی و فهرستنویسی منابع و مبادله منابع چاپی و دیجیتال، برخی از مفاد این تفاهمنامه است.
همچنین در این تفاهمنامه سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی در ارتباط با حمايت معنوي از پايان نامه هاي تحصيلات تکميلي آستان مقدس حضرت معصومه(س) با موضوع اولویتهای پژوهشی سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی، متعهد شد.
همکاری در ایجاد کتابخانۀ دیجیتال آستان مقدس حضرت معصومه و همچنین امکان بهرهمندی از منابع کتابخانۀ دیجیتال طرفین از طریق اعطای آیپی اختصاصی، از دیگر مواردی بود که دوطرف بر آن تأکید کردند.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دراین دیدار با بیان اینکه کتابخانۀ آستان قدس رضوی با بیش از یکهزار و ۱۰۰ سال قدمت، افزون بر ۱۶۸هزار نسخۀ خطی و چاپسنگی و ۱۴ میلیون برگ سند در اختیار دارد، صیانت از این میراث را بخشی از وظایف این کتابخانه دانست و خاطرنشان کرد: بازکردن دسترسیها و فراهم کردن امکان پژوهش، تصحیح و چاپ این نسخ از مهمترین وظایف این کتابخانه است.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدجلال حسینی همفکری، همکاری و همافزایی را سه مؤلفۀ ضروری برای کتابخانههای جهان اسلام و امری ضروری در راستای تولید علم برشمرد و اظهار کرد: با این سه مؤلفه میتوانیم مرجعیت علمی را که امروزه در اختیار غرب است و بسیاری از مناسبات را بالا و پایین میکند، در دست بگیریم.
همچنین مدیر کتابخانه، موزه و اسناد آستان مقدس حضرت معصومه(س) در این دیدار، با بیان اینکه سابقۀ کتابخانۀ آستان حضرت معصومه(س) به دورۀ صفویه میرسد، تصریح کرد: ما هم اکنون بیش از ۴هزار و ۵۰۰ نسخۀ خطی در کتابخانه و موزۀ حرم حضرت معصومه(س) در اختیار داریم که قرآنهای قرن ۲ و ۳ قدیمیترین این نسخ هستند.
وی با اشاره به وجود بیش از پنجهزار کتاب چاپ سربی و چاپ سنگی و همچنین بالغ بر ۲۰۰هزارکتاب چاپی در این مجموعه، به مجاورت این کتابخانه با حوزۀ علمیه قم اشاره و خاطرنشان کرد: بخش اصلی فعالیت این کتابخانه در امر پژوهش متمرکز شده است و ما از طریق این تفاهمنامه همکاری سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی را در بخش کارشناسی، مرمت، مبادله اطلاعات، مشاوره و آموزش همکاران و خدمات متقابل برای مراجعین و پژوهشگران خواستاریم.
پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0