تاریخ انتشار : دوشنبه 3 ژانویه 2022 - 23:13

اعضای شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری تاکید کردند؛

از افزایش اعتبارات حوزه فرهنگی شهرداری تا ارتقاء نقش مساجد به عنوان عناصر هویت‌بخش محلات

از افزایش اعتبارات حوزه فرهنگی شهرداری تا ارتقاء نقش مساجد به عنوان عناصر هویت‌بخش محلات
اعضای شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی به تشریح سیاست‌ها و رویکردهای شورای ششم نسبت به حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری پرداختند.

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ آیین تکریم و معارفه معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهدمقدس با حضور جمعی از اعضای شورای شهر مشهد برگزار شد.

· سهم معاونت فرهنگی و اجتماعی از بودجه شهرداری افزایش می‌یابد

حجت‌الاسلام حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در این جلسه با بیان اینکه سهم معاونت فرهنگی از بودجه شهرداری مشهد، ۲٫۷ درصد بوده که زیبنده نیست، اظهارکرد: بودجه فرهنگی‌ تناسبی با مسایل مذهبی شهر ندارد در حالی که تهران هفت تا ۱۰ درصد بودجه فرهنگی را دارد؛ بنابراین باید فکری برای این موضوع شود.

وی افزود: الگو حکمرانی مردمی، باید مبتنی بر نظام اجتماعی اسلام و با نگاه فعال‌سازی حلقه‌های مردمی باشد.

حجت‌الاسلام منصوریان با بیان اینکه اگر طلاق روز به روز بیشتر می‌شود یا باید مدیر فرهنگی عوض شود یا علاجی برای آن پیدا کنیم، گفت: کودک کار و بازمانده از تحصیل در شهر غوغا می کند؛ خواهش میکنم طبق سیاست‌های کمیسیون فرهنگی، کارهای فرهنگی را اولویت خود قرار دهید.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با اشاره به ماده ۶۸ تشکیلات حوزه ها و بند ج خاطرنشان کرد: باید به سمت مشارکت مردمی حرکت کنیم. در شهر دو هزار خیریه وجود دارد اما همچنان فقرای واقعی در شهر حضور دارند؛ معتمدین محلات باید فقرای واقعی را شناسایی و به خیریه ها معرفی کنند.

حجت‌الاسلام منصوریان گفت: تمام حرف اسلام این است که اگر حکومت تشکیل می‌دهید، باید جامعه سالم باشد تا بتوان کارهای فرهنگی انجام داد؛ زیر پوست شهر حال خوبی ندارد و باید به کمک مدیریت شهری حلقه میانی را فعال کنیم.

جوانی جمعیت و کاهش نرخ طلاق؛ مورد توجه حوزه فرهنگی و اجتماعی مدیریت شهری

مجید طهوریان عسکری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهدمقدس نیز در این جلسه گفت: منابع انسانی، سرمایه شهرداری است؛ بیش از ۲۲ سال از عمر شورای شهر و تصمیم‌گیری برای شهر می‌گذرد اما به سرمایه‌های انسانی کمتر توجه می‌شود.

وی افزود: باید همکاران به‌صورت ویژه در حوزه فرهنگی در یک دوره مدیریتی طراز بگذارند و برای انقلاب سربازانی مانند خود تربیت کنند.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس خاطرنشان کرد: حوزه خانواده، بزرگ‌ترین بنیاد است و حوزه فرهنگی، محور خانواده است؛ باید شیب طلاق در دوره چهارساله شورای ششم کم شود و بنا به توصیه مقام معظم رهبری، جوانی جمعیت مورد توجه قرار گیرد.

طهوریان عسکری حاشیه شهر مشهد را در حوزه فرهنگی، زیرساختی و ورزش نیازمند تامل و تفکر دانست و اظهار کرد: هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای جمع‌آوری پسماند هزینه می‌شود اما حوزه فرهنگی می‌تواند این رقم را کاهش دهد.

· ارتقاء نقش مساجد به عنوان عناصر هویت‌بخش محلات

حمید ضمیری، عضو شورای شهر مشهدمقدس نیز اظهارکرد: یکی از دغدغه های ما هویت شهر مشهد مقدس است که خاستگاه آن مضجع اقا علی ابن موسی الرضا علیه السلام است و به همین دلیل هویت رضوی و مذهبی پیدا کرده هر فعالیتی توسط دستگاه های اجرایی مخصوصاشهرداری باید بر مدار فرهنگ رضوی و تقویت این نقش باشد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس بیان کرد: موضوع بعدی تقویت نقش تاریخی و مذهبی شهر بااحیا مسیر تشرف به حرم و محلات قدیمی و هویتی و توسعه رویدادهای ملی و مذهبی، پاسداشت نخبگان و معتمدین شهر، تقویت نقش الگویی و جهانی مشهد مقدس که در این راستا باید طرح جامعی تهیه شود و اگر وجود دارد به روز رسانی شود.

ضمیری خاطرنشان کرد: ارتقا نقش مساجد به عنوان عناصر اصلی هویت بخش در محلات و توسعه ابعاد اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی، هدایت کلیه فعالیت های اجتماع محور و سازگار به مساجد و حذف کلیه فعالیت های موازی و کاهنده نقش مساجد در محلات از دیگر دغدغه های شورای شهر است که در این راستا طرحی توسط اعضای کمسیون فرهنگی شورا در دست تهیه است و با محوریت نماینده‌ ولی فقیه استان پیاده سازی و عملیاتی شود.

وی اضافه کرد: صیانت از سرمایه احتماعی جامعه با اقداماتی همچون ایجاد زمینه مشارکت حداکثری مردم در تصمیم گیری و توجه به اعتماد سازی و شفافیت سازی صورت می گیرد؛ ما امروز نیاز داریم فعالیت ها شفاف شود و اعتماد عمومی به شهرداری بازگردد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهدمقدس با اشاره به شبکه سازی و جلب مشارکت اجتماعی از طریق حمایت از مجموعه های مردم نهاد اجتماعی و اسلامی، گسترش کانون اجتماعی و گسترش شبکه کار افرینان، گفت: در توسعه حاشیه شهر که اولویت شورای ششم است باید الزاما به تمام ابعاد توسعه توجه لازم داشته باشیم.

ضمیری تصریح کرد: آنچه در گذشته رخ داده توسعه کالبدی بوده است. در سال های پیش رو رقم زیادی از منابع و اعتبارات شهرداری در حوزه توسعه حاشیه شهر تخصیص پیدا می کند، اگر این مهم در توسعه کالبدی باشد نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه مشکل ایجاد کرده و موجبات حاشیه زایی و کوچ اجباری برخی ساکنین به واسطه افزایش ارزش افزوده توسعه کالبدی در محلات می شود.

پایان پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

" alt="" title="" alt="" />