تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 نوامبر 2021 - 14:23

ارتفاعات نیشابور میزبان پایش مشترک شهرستانهای نیشابور وفیروزه از اماکن زمستان گذران سن غلات

ارتفاعات نیشابور میزبان پایش مشترک  شهرستانهای نیشابور وفیروزه از اماکن زمستان گذران سن غلات
در ارتفاعات روستای شیخ ابوالحسن شهرستان با حضور کارشناس حفظ نباتات استان ، مسئول حفظ نباتات نیشابور،مسئول حفظ نباتات شهرستان فیروزه ،کارشناسان تخصصی بخش مرکزی نیشابور وفیروزه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛ سهراب امیری, کارشناس حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در حاشیه پایش مشترک دو شهرستان نیشابور وفیروزه از اماکن زمستان گذران سن غلات در ارتفاعات نیشابور گفت: عملیات پایش هرساله در سه فصل تابستان، پاییز و زمستان برای پیش آگاهی و تخمین جمعیت سن، پیش بینی تراکم و میزان خسارت احتمالی توسط اکیپ های شبکه مراقبت صورت می پذیرد.
امیری اذعان داشت :در بازدید‌های انجام شده در ارتفاعات ۱۴۲۰ و۱۵۵۰و ۱۷۶۰ و۱۸۰۰متر( از سطح دریا) روستای شیخ ابوالحسن بخش مرکزی شهرستان نیشابور ، جمعیت سن‌های زنده نسبت به سال گذشته بیشتر بود.
وی افزود: در این بازدید‌ها سن‌های مرده سال گذشته هم مشاهده شده است.امیری هدف از اجرای این طرح را ، پایش و پیش آگاهی آفت سن غلات در راستای دستورالعمل‌های علمی به موقع در امر کنترل و مدیریت آفت سن غلات، تغذیه گیاهی و مراحل رشد و نمو گندم اعلام کرد.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور با بیان اینکه خسارت این آفت به مزارع گندم موجب کاهش محصول تولیدی می‌شود گفت: در صورت عدم مبارزه به موقع با این آفت پس از وارد کردن خسارت به مزارع گندم و تخم ریزی، جمعیت سن‌های برگشتی به اماکن تابستان گذران افزایش می‌یابد که باعث خسارت بیشتر در سال بعد می‌شود.


حسینعلی صفائیان ادامه داد :سن مادر یکی از مهمترین آفات گندم و جو است که زمستان ها را در زیر بوته های گون و گیاهان وحشی مراتع در کوه ها و ارتفاعات می گذراند و اواخر اسفند ماه با شروع گرما از مراکز زمستان گذرانی خود پرواز و در مزارع ریزش می کند.صفائیان اظهار کرد:درهمین راستا ،عملیات پایش سن غلات با حضور کارشناسان حفظ نباتات استانی وشهرستانی در چهار ایستگاه به ارتفاع ۱۸۰۰و۱۷۶۰،۱۵۵۰،۱۴۲۰ از سطح دریا در مناطقی از ارتفاعات روستای شیخ ابوالحسن شهرستان نیشابور جهت بررسی وضعیت ذخیره سن انجام گردید، که به صورت تصادفی و متمرکز سه بوته در هر ارتفاع بررسی وپایش شد که در ارتفاع ۱۵۵۰ بیشترین تراکم مشاهده شد.
صفائیان افزود: این بازدیدها با هدف تعیین تراکم جمعیت و همچنین قدرت زاد آوری سن های ماده و زمان مناسب مبارزه با این آفت در سال زراعی آتی انجام شد.وی ابراز امیدواری کرد: با رصد وضعیت تراکم جمعیت زمستان گذران سن غلات در ارتفاعات و زیست گاه های زمستانه آفت در شهرستان و آگاهی دادن به موقع کشاورزان در زمان تخلیه کامل اماکن زمستان گذران و معطوف کردن عملیات مبارزه با سن مادر و منطبق با دستورالعمل های ابلاغی ؛ نقش بسیار مهمی در کنترل آن را به همراه خواهد داشت.

پایان پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

" alt="" title="" alt="" />