رونمايي از تفاهمنامه ای با عنوان شهر آينده (هوشمندسازي در مديريت شهري)

به گزارش پایگاه خبری سایه خاوران؛مهندس حسين بشير، رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان رضوي در اين همايش ضمن ابراز خوشحالي از برگزاري اين همايش پس از دو سال وقفه به علت شيوع بيماري كرونا، اظهار كرد: مراجع مختلفي در موضوع ترافيك نقش آفرين هستند. ترافيك يك موضوع فرارشتهاي است و بايد با آن به صوت علمي رو به رو شد و از سوي ديگر مردم بايد با فرهنگسازي در حل اين معضل كمك كنند. استفاده از وسايل حمل و نقل همگاني، استفاده از دوچرخه، برنامه منظم ناوگان حمل و نقل عمومي و همچنين ساخت و ساز تقاطعهاي غيرهمسطح و ديگر اقدامات مشابه در كاهش ترافيك موثر است. همچنين هوشمندسازي مديريت ترافيك و الكترونيكي كردن فرايندهاي اداري تاثير زيادي بر روانسازي ترافيك دارد. استفاده از بسترهاي مجازي نيز بسياري از رفت و آمدها را كاهش مي دهد.
دكتر دانيال معظمي، دبير علمي چهاردهمين همايش حمل و نقل و ترافيك خراسان رضوي و عضو ترافيك هيات مديره سازمان نظام مهندسي ساختمان استان هم در اين مراسم اظهار كرد: ترافيك يك رشته كلاننگر است و رعايت اصول مهندسي ترافيك تاثيرش را در تمام وجوه زندگي شهروندي ميگذارد.
وي افزود: بهبود وضعيت ترافيك باعث ارتقا كيفيت زندگي شهروندي ميشود و به همين دليل در سالهاي اخير توجه همه دستگاهها به اين موضوع معطوف شده است. سازمان نظام مهندسي هم به سهم خود هرساله جهت تبادل نظر و اشتراك تجربيات متخصصان، همايش حمل و نقل و ترافيك را با همكاري معاونت عمران، حمل و نقل و ترافيك شهرداري مشهد برگزار كرده است.
دكتر معظمي با بيان اينكه عنوان شهر آينده براي اين همايش نشان دهنده ضرورت هوشمندسازي در مديريت شهري است، گفت: مديريت سنتي و سعي و خطا ديگر كارايي ندارد و بايد به سمت هوشمندسازي مديريت شهري حركت كنيم تا مديريت شهري كاراتري داشته باشيم. ايجاد خانه هوشمند، صنعت هوشمند، حمل و نقل هوشمند، تجارت هوشمند، دولت هوشمند و بسياري بسترهاي هوشمند ديگر بايد ايجاد شوند و با بكارگيري فناوري اطلاعات، سيستم هاي مبتني بر داده، اينترنت اشياء و ساير ابزارها مديريت شهري هوشمند را پياده سازي نمود.
وي يادآور شد: با كمك اعضاي هيات مديره سازمان كه هميشه روحيه تعاملي داشتند و كمك كميسيون تخصصي ترافيك به عنوان بازوي اجرايي، دو تفاهمنامه با شهرداري مشهد و اداره كل محترم راهداري و حمل و نقل جاده اي است در اين همايش رونمايي ميشود كه نتيجه مدتها تلاش و پيگيري بوده است. تفاهمنامه با شهرداري مشهد استفاده از ظرفيت مهندسان ترافيك در بحث بازديدهاي هيأت پاركينگ است كه نگاه تخصصيتر به مسائل ترافيك و معضلات پاركينگ است و انشاءالله موجبات رضايت همشهريان عزيز را در پي خواهد داشت و با توجه به اينكه اين تفاهم نامه براي اولين بار در استان خراسان رضوي اجرايي خواهد شد، اين استان مي تواند چراغ راهي براي بقيه استانهاي كشور نيز باشد.
دكتر معظمي ادامه داد: تفاهمنامه ديگر في ما بين سازمان نظام مهندسي و سازمان راهداري خواهد بود كه واگذاري طراحي و نظارت مسيرهاي دسترسيها به كاربريهاي حاشيههاي جادهها به مهندسين ترافيك را باعث خواهد شد.
دبير علمي چهاردهمين همايش حمل و نقل و ترافيك با بيان اينكه تفاهمنامه ها با شهرداري و اداره كل راهداري براي اولين بار در كل كشور در استان خراسان رضوي اجرايي خواهد شد، اضافه كرد: جاي تبريك دارد به همكارانمان در سازمان نظام مهندسي خراسان رضوي، شهرداري مشهد و اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي كه به اين مهم رسيدند كه خدمات تخصصي در حوزه پاركينگ و دسترسيها بايد توسط متخصصان ترافيك و افراد داراي صلاحيت ترافيك انجام شود.
دكتر سيد خليل منبتي، معاون عمران، حمل و نقل و ترافيك شهرداري مشهد هم در اين مراسم اظهار كرد: در رابطه با وضع ترافيك مشهد قسمتي از مشكلات حل شده اما بايد قبول كنيم شهر ظرفيت اين همه خودرو را ندارد.
وي افزود: در مشهد روزانه نزديك به ۶ و نيم ميليون سفر داريم كه يك ميليون و ۲۰۰ هزار سفر با اتوبوس و ۲۴۰ هزار سفر هم با مترو انجام ميشود. مشهد با جمعيت سه و نيم ميليون نفري و سفر سالانه ۳۰ ميليون نفر به مشهد، كه نشاندهنده وجود روزي ۸۰۰ هزار نفر جمعيت اضافه شده است، فقط ۱۰۳ كيلومتر بزرگراه دارد. تهران با جمعيت ۱۰ ميليون نفري اما ۱۰۰۳ كيلومتر بزرگراه دارد. اصفهان با جمعيت كمتر از مشهد ۲۱۵ كيلومتر بزرگراه دارد.
وي با بيان اينكه در شهر مشهد خيلي از طرحها با تشتت آرا رو به رو ميشود اضافه كرد: در شهر مشهد ۱۰۰۰ كارگاه فعال داريم كه بيشتر براي اصلاح معابر هست اما باز هم نيازمند اين هستيم كه متخصصان با طرح و ايدههايشان به ما كمك كنند. به نظرمان بايد برخي خيابانها را دو سطحي كنيم اما اجماعي سر اين موضوع وجود ندارد.
دكتر ايمان فرهمندي. رئيس كميسيون عمران، حملونقل و ترافيك شوراي اسلامي شهر مشهد هم در اين مراسم اظهار كرد: حمل و نقل و ترافيك بر همه شئون زندگي شهروندان اثرگذار است و در اين حوزه اگر بخواهيم تبعات منفيش را كاهش دهيم بايد جامع نگر باشيم.
وي افزود: هوشمندسازي موارد مختلفي دارد از جمله نرم افزارها، هوشمندي ابزارها، سيستمهاي هوشمند و غيره كه در تصميمگيري كمك ميكنند. هوشمندي فرايندها از همه مهتر است، حتي اگر ابزارهاي كارامدي هم نداشته باشيم اما فرايندها هوشمند باشند، كار روانتر و بهتري انجام ميشود. در حوزه مديريت نياز به هوشمندسازي فرايندها داريم، آنجايي كه دچار مشكل هستيم و ساعتها از سرمايه و زمان مردم را هدر ميدهد.
دكتر حسين عبدالله زاده، معاون معماري و شهرسازي شهرداري مشهد هم در اين خصوص افزود: در راستاي خدمترساني به شهروندان و مجاورين بارگاه منور امام رضا(ع)، تفاهمنامه ارائه خدمات تخصصي كنترل و بازديد پاركينگ كاربريهاي شهر مشهد در قالب «تفاهمنامه تفويض خدمات هيات پاركينگ» فيمابين سازمان نظام مهندسي ساختمان استان خراسان رضوي و شهرداري مشهد منعقد شد.
وي يادآور شد: بر اساس اين تفاهمنامه از اين پس مهندسين ترافيك به جاي هيات پاركينگ شهرداري از پروژههايي كه درخواست گواهي عدم خلاف يا پايان كار بهرهبرداري دارند بازديد كرده و پس از بررسيهاي فني و تخصصي، تعداد فضاي پارك تأمينشده را گزارش خواهند كرد.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري مشهد ادامه داد: اين تفاهمنامه در حال حاضر به صورت ۶ ماهه و آزمايشي براي مناطق ۹ و ۱۱ شهرداري مشهد تنظيم شده است.
در اين همايش كه با حضور ارزشمند مديران شهري، مهندسان ترافيك عضو سازمان نظام مهندسي خراسان رضوي و اعضايمحترم كميسيون ترافيك شوراي مركزي نظام مهندسي كشور و جمعي از متخصصين اين حوزه برگزار شد از برخي مهندسان و شركتهاي برتر در حوزه حمل و نقل و ترافيك تقدير به عمل آمد. همچنين در انتهاي اين همايش و به منظور تشويق استفاده از دوچرخه، ۲۸ دستگاه دوچرخه به صورت قرعه به حاضران همايش اهدا شد.
پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0